Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gnječ: Podmetnuli su nam prazne kutije!

Autor: Marija Knežević

17.11.2009. 23:00
Gnječ: Podmetnuli su nam prazne kutije!

Foto: Vedran SITNICA



Nakon što je Državno izborno povjerenstvo otvorilo kutije koje je donio tim nesuđenog predsjedničkog kandidata Gnječa, utvrdilo je da su one pune praznih papira


Hrvatski narod ipak neće imati priliku za predsjednika izabrati Stjepana Gnječa, čovjeka koji je kampanju u Zadru započeo točno u podne, 10. listopada, u bijelom odijelu, praćen zvucima limene glazbe.
Nakon što je Državno izborno povjerenstvo otvorilo kutije koje je donio tim nesuđenog predsjedničkog kandidata Gnječa, utvrdilo je da su one pune praznih papira.
– Mi smo u DIP donijeli kutije s točno 33.060 potpisa, predali ih i otišli, a nakon samo 10 minuta svi mediji su objavili da smo donijeli kutije s praznim papirima. Znam ja što se dogodilo, zamjena kutija! Zašto DIP nije čekao zakonski dok do ponoći da objavi tu informaciju?, pita se Gnječ, ali i nudi odgovor:
– To je sve zato što se dokazalo da sam ja 2007. godine na parlamentarnim izborima bio u pravu kad sam govorio o urušavanju proračuna i o krađama i malverzacijama u HAC-u i HEP-u.
Oko 8.000 potpisa, kaže Gnječ, skupio je na području Zadra i Zadarske županije. Podsjetimo, osnivački sabor Gospodarske stranke, na kojem je i donesen i prihvaćen statut, održan je u Zadru 26. veljače 2006. godine. Dan nakon odnošenja kutija u DIP Gnječ nije uzrujan jer kaže, ima dokaz da su kutije bile pune.
– Poslije nam nisu dali da se vratimo u DIP i nitko nam se nije javljao na telefon, no mi imamo fotokopije svih potpisa koje su zapečaćene i pohranjene nekoliko sati prije odlaska u DIP, pa nije problem dokazati da smo ih sakupili.
Gnječ ističe kako mu mediji nisu davali puno prostora iako mu je prema nekim anketama potporu davalo oko 7 posto građana, a ostali kandidati su ga, kaže, pokrali.
– O istom programu Gospodarske stranke iz 2006. godine danas govori Nadan Vidošević, službena boja stranke je boja kampanje koju je započela Vesna Pusić, a koliko tek kandidata našu službenu himnu (Croatio iz duše te ljubim, klapa Intrade, op.a.) koristi kao svoju vikend himnu… Oni jednokratno manipuliraju nacijom, a domoljublje im ne znači ništa, kaže Gnječ najavljujući borbu za pravdu.
– Govorio sam od početka kampanje da će moja kandidatura biti zlatnim slovima upisana u povijest Hrvatske pa se čini da će tako i biti. Angažirali smo agente da cijelu priču utvrde za nas i znat ćemo cijelu istinu, zaključuje Gnječ.