Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jadranku Lisici šest mjeseci uvjetno

Autor: Suzana Bandić

17.11.2009. 23:00
Jadranku Lisici šest mjeseci uvjetno

Foto: Arhiv ZL



Lisicu je sutkinja proglasila krivim zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda osudivši ga na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci u trajanju od tri godine, dok ga je oslobodila krivnje zbog prijetnji smrću


Nakon što je danas na Općinskom sudu u Zadru proglašen krivim Jadranko Lisica Jadre (47) poznati zadarski ugostitelj i vlasnik hotela “Bastion”, nepravomoćnom je presudom osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci u trajanju od tri godine.
Riječ je o slučaju koji se na Općinskom sudu “rastezao” punih šest godina jer se na sazivanim ročištima ne bi pojavili svi oni koji su pozvani, a osim Lisice  kojega se optužnim prijedlogom ODO-a teretio zbog prijetnji smrću te zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Damiru Burčulu, fizioterapeutu u KK Zadar, za ovo drugo djelo se istim optužnim prijedlogom teretilo i Klaudija Bugariju.
Sutkinja Ana Zrilić koja je na zahtjev Andreja Korljana, branitelja prvookrivljenog Jadranka Lisice, još na samom početku suđenja u lipnju ove godine, zatvorila sudske rasprave za javnost, danas je nepravomoćnom presudom Bugariju oslobodila krivnje, dok je Lisicu proglasila krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, ali ga je oslobodila krivnje zbog prijetnji.
– Kriv je što je 4. prosinca 2003. godine oko 22 sata u ulici Polačišće kod TC Relja s ciljem da teško ozljedi Damira Burčula, a nakon što mu je ovaj prišao kako bi razjasnili prijašnje nesuglasice, iznenada ga udario šakom u glavu – kazala je Zrilić dodajući kako je potom između njih dvojice došlo do hrvanja i naguravanja u kojemu je Burčul zadobio prijelom lijeve zigmatične kosti što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda.
Prema navodima optužnog prijedloga, u taj se fizički obračun umiješao Bugarija koji je zajedno s Lisicom udarao Burčula šakama po glavi, a nakon što je on pao na pod i nogama po cijelom tijelu. Burčul se potom uspio podići te se dao u bijeg, a dvojac je, navode iz ODO-a, krenuo za njim pri čemu mu je Lisica zaprijetio smrću kazavši da je gotov, da će mu ubiti ženu i djecu te da će mu svu imovinu zapaliti.  No, sutkinja Zrilić Lisicu je oslobodila krivnje zbog prijetnji, a obrazloženje presude izrekla je, ponovno, iza zatvorenih vrata sudnice, pa su je, s obzirom na to da se na objavi nisu pojavili ni Lisica, a ni Bugarija, slušali samo oštećeni Burčul, Lisičin odvjetnik Korljan i zastupnica tužiteljstva Karol Sablić Radman.
Nezadovoljan ovakvom presudom Korljan je odmah najavio žalbu, ali isto je najavila i zastupnica optužbe Sablić Radman.


 LISICU ČEKA JOŠ JEDNO SUĐENJE




Jadranko Lisica uskoro bi trebao ponovno sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a optužnica za to djelo protiv njega je podignuta još prije dvije godine.
Riječ je o slučaju napada na bivšeg trenera Zadra Peru Zrilića kada su  Lisica i njegova braća Vlado i Damir – Tari prije dvije godine ispred kafića “Lloyd” na Trgu Sv. Stošije nasrnuli na Zrilića.
Trojka ga je tada pretukla sjedalicama i spržila aparatom za elektrošokove po licu jer ih je, navodno, ogovarao po gradu.