Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Javne rasprave bez posjetitelja

Autor: Ivana Burica

17.11.2009. 23:00
Javne rasprave bez posjetitelja

Foto: Adam VIDAS



Jučer su u vijećnici općine Novigrad održane četiri javne rasprave – o nacrtu prijedloga urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Novigrad 1, o nacrtu prijedloga UPU-a gospodarske zone Novigrad 2, o nacrtu prijedloga UPU-a gospodarske zone Pridraga 1 te o nacrtu prijedloga detaljnog plana uređenja proširenja mjesnog groblja u Pridrazi.
Sva četiri plana na javnom su uvidu od 19. listopada do 19. studenog.
Zanimljivo je spomenuti da na jučerašnju javnu raspravu nije došao nitko od mještana, a novigradski načelnik Joso Klapan shvatio je to kao znak da je cijeli posao dobro odrađen te da nema primjedbi.
– Nije bilo primjedbi ni na prethodnoj raspravi, a i sva tijela, koja su to trebala, dala su suglasnost na materijale. Nakon javnog uvida nacrt konačnog prijedloga triju UPU-a i jednog DPU-a naći će se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Novigrada, a potom se šalje na mišljenje u Županijski zavod za prostorno uređenje, a nakon toga i u resorna ministarstva. Tek nakon toga planovi mogu biti usvojeni na Općinskom vijeću, kazao je Klapan dodavši da će biti zadovoljan ako se cijela procedura završi do 1. svibnja 2010. godine.
Voditelj izrade sva četiri plana Siniša Vejmelka iz Gin Companija ukratko je predstavio položaj i površinu budućih poslovnih zona. Poslovne zone Novigrad 1 i Novigrad 2 smještene su uz novigradsko groblje, na izlazu iz Novigrada prema Pridrazi, a površina im iznosi 1,8 odnosno 3,95 hektara. Zapošljavat će ukupno 400 djelatnika. Poslovna zona Pridraga 1 bit će površinom najveća, 15,23 hektara, a smještena je na u ulazu u Pridragu iz smjera Smilčića. U ovoj poslovnoj zoni također bi se trebalo otvoriti 400 radnih mjesta.