Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Potpisivanje ugovora s Općinom do 30. siječnja

Autor: Ivana Burica

17.11.2009. 23:00
Potpisivanje ugovora s Općinom do 30. siječnja

Foto: Adam VIDAS



Ovo je velik dan za našu općinu na čijem će području prvi put nakon doba Austro-Ugarske Monarhije započeti katastarska izmjera, kazao je jučer načelnik Općine Posedarje Davor Lonačar, u prigodi službenog početka radova na katastarskoj izmjeri za k.o. Poličnik.
Naime, jučerašnjim danom započeo je 4,034.400 kuna (uključujući PDV) vrijedan projekt katastarske izmjere k.o. Poličnik. Radove u omjeru 40 prema 60 posto zajednički financiraju Državna geodetska uprava te Općina Poličnik i to kroz tri proračunske godine, a izvođač radova je Geodetski zavod d.d. Osijek. Svečanost početka radova obilježena je prije ulaza u Poslovnu zonu Grabi, a osim načelnika Lončara i njegovih pomoćnika, otvorenju radova nazočili su i Damir Pahić, pomoćnik ravnatelja DGU-a, v.d. predsjednika Općinskog suda u Zadru Marijan Bitanga te predstavnici izvođača radova.
– Apelirao bih na žitelje da se svi aktivno uključe u ovaj projekt kojim će riješiti stoljetni problem zakompliciranih imovinsko-pravnih odnosa. Ovim se činom relativno brzo i efikasno rješavaju nagomilani problemi te će oni koji se uključe kroz dvije ili tri godine postati vlasnici ili posjednici svojih zemljišta. Dakle, moći će ono što nisu mogli dosad – upravljati svojom imovinom. Pozivam stoga sve zainteresirane da se jave u Općinsku upravu do 30. siječnja 2010. godine zbog potpisivanja ugovora s Općinom, istaknuo je Željko Lončar.