Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Ploči prikupljeno 20 doza krvi

17.11.2010. 23:00
Na Ploči prikupljeno 20 doza krvi


U siječnju iduće godine obilježavamo sedmu godišnjicu djelovanja našeg aktiva. Poznato je da akcije organiziramo tri puta godišnje i svaki put prikupimo od 20 do 25 doza, a akcijama se uglavnom odazove tridesetak članova koji žele darovati krv, kazala je Rafaela Ćurković
Jubilarna dvadeseta po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u srijedu u crkvi Sv. Petra na Ploči. I ova je akcija nastala u organizaciji aktiva DDK Ploča, a održana je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar. Aktiv DDK Ploča akciju darivanja krvi organizira tri puta godišnje, a ovo je bila posljednja ovogodišnja akcija na kojoj je prikupljeno 20 doza krvi. Kako je naglasila Rafaela Ćurković, voditeljica aktiva DDK Ploča, iako se akciji odazvalo 27 članova aktiva, nakon medicinskih pretraga, krv je uspješno dalo njih 20 i to mahom stanovnika Ploča i Dračevca, a odazvala se i nekolicina darivatelja s Poluotoka.
– U siječnju iduće godine obilježavamo sedmu godišnjicu djelovanja našeg aktiva. Poznato je da akcije organiziramo tri puta godišnje i svaki put prikupimo od 20 do 25 doza, a akcijama se uglavnom odazove tridesetak članova koji žele darovati krv, kazala je Ćurković.
U ovoj su akciji krv dali: Mladen Lisica, Damir Perović, Nataša Perović, Mile Nimac, Boris Šarić, Zoran Bezimović, Dusanka Perinović-Ardalić, Denis Perović, Nediljka Arbanas, Robert Franov, Vice Mičić, Vice (Venci) Mičić, Nenad VolareviĆ, Lidija Grubić, Ivica Ćurković, Miroslav Antić, Ruža Knez, Branko Orkas, Anica Orkas, Tihomir Maksimović.