Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Josipović zbog vremenskih uvjeta neće nazočiti obilježavanju obljetnice u Škabrnji

17.11.2011. 23:00
Josipović zbog vremenskih uvjeta neće nazočiti obilježavanju obljetnice u Škabrnji


U spomen na ubijene, poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. na Vukovar, podno Središnjeg spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, vijence u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i obilježavanja 20. godišnjice vukovarske tragedije položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva.
Počast stradalim i nestalim braniteljima i civilima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je predsjednik Republike Ivo Josipović, izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem, te Vlade koje je predvodila predsjednica Jadranka Kosor.
Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva Oružanih snaga, ravnateljstva policije, 204. vukovarske brigade čiji su pripadnici sudjelovali u obrani Vukovara 1991. tijekom koje je ubijeno, poginulo te nestalo oko 900 pripadnika te postrojbe, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, izaslanstva gradova Vukovara, Zagreba i Dubrovnika te Vukovarsko-srijemske županije i svih ostalih hrvatskih županija.
Na grobove branitelja i civila do sada pokopanih na tom groblju položene su ruže.
Molitvu za žrtve Vukovara u Domovinskom ratu molio je nadbiskup đakovački i osječki i predsjednik HBK mons. Marin Srakić.
Predsjednik Republike Ivo Josipović zbog vremenskih uvjeta neće moći danas nazočiti obilježavanju 20. obljetnice stradanja Škabrnje, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
Izaslanik Predsjednika Republike bit će zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Slavko Barić koji će položiti vijenac na Spomen obilježju za poginule u Domovinsku ratu i obratiti se u ime Predsjednika Republike na središnjoj komemorativnoj svečanosti u Škabrnji.