Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nagrađeni najbolji literarni radovi

17.11.2011. 23:00
Nagrađeni najbolji literarni radovi


Od 11 radova proglasili su tri najbolja koja su nagrađena novčano i priznanjem. Treće mjesto pripalo je Filipu Čulini, drugo Antoniji Pavlović, dok su prvo mjesto podijelili Marko Bačić i Tina Erceg


Već tradicionalno Srednja škola kneza Branimira i Gradska knjižnica Benkovac obilježavaju herojstvo i žrtvu grada Vukovara i Škabrnje čitanjem literarnih uradaka učeničkih radova na temu „Vukovar i Škabrnja i u mom gradu svijetle”. 
Tako su radove pročitali učenici: Marin Kalcina, Ante Pešut, Marija Velić, Tihana Nimčević, Šime Šegota, Marko Bačić, Marko Čirjak, Paula Čerina, Tina Erceg, Antonija Pavlović i Filip Čulina.
 Povjerenstvo u sastavu: Mira Gusić, Mile Marić, Marin Ćurković, Ivana Ušljebrka i Marijana Marcelić Lerga od 11 radova proglasilo je tri najbolja koja su nagrađena novčano i priznanjem. Treće mjesto pripalo je Filipu Čulini, drugo Antoniji Pavlović, a prvo mjesto podijelili su Marko Bačić i Tina Erceg.
Nakon čitanja literarnih radova prikazan je film “Vukovar ’91”. Ravnatelj Josip Peran istaknuo je duboku zahvalu učenicima i njihovim nastavnicima na podršci u radu s djecom i obilježavanju žrtve Vukovara i Škabrnje, naglasivši da će radovi sudionici biti izloženi u Gradskoj knjižnici Benkovac te napomenuo da će najbolji biti čitani u razredima škole. Ovom prilikom ispred Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradski ogranak Benkovac pozvani su svi građani na paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u Benkovcu danas u 18 sati i tako svojom nazočnošću odaju počast žrtvama hrvatskog grada heroja.