Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obnova preko sto godina starih zemljišnih knjiga

17.11.2011. 23:00
Obnova preko sto godina starih zemljišnih knjiga


Predviđeni rok trajanja radova je četiri godine, a njihova vrijednost iznosi 2,199.240 kuna. Financijsku konstrukciju u omjeru 60 prema 40 posto zajednički zatvaraju Državna geodetska uprava i Općina Kukljica


Svečano otvaranje radova izrade katastra nekretnina na području općine Kukljica upriličeno je jučer u Multimedijalnoj dvorani u Kukljici. Otvaranju radova nazočili su ravnatelj Državne geodetske uprave dr. Željko Bačić, direktor Geofoto d.o.o. dr. Zvonko Biljecki, pročelnik Područnog ureda za katastar u Zadru Nenad Javoran i načelnica Općine Kukljica Gorana Poropat.
Općina Kukljica je u suradnji s Državnom geodetskom upravom, 23. rujna, s izvoditeljem radova, tvrtkom Geofoto d.o.o., sklopila Ugovor o javnim uslugama za obavljanje geodetsko-katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na području općine Kukljica za katastarsku općinu Kukljica. Predviđeni rok trajanja radova je četiri godine, a njihova vrijednost iznosi 2,199.240 kuna. Financijsku konstrukciju u omjeru 60 prema 40 posto zajednički zatvaraju Državna geodetska uprava i Općina Kukljica.
– Mi smo mala općina, ukupne površine 698 hektara, tako da će katastarskom izmjerom biti obuhvaćeno cjelokupno područje općine Kukljice. Sretni smo što je konačno došlo do realizacije ovog za nas izuzetno važnog projekta. Naime, aktualne zemljišne knjige datiraju još iz vremena austrougarske uprave, tako da postoji golemi raskorak između stanja u katastru i zemljišniku, rekla je načelnica Poropat.
Na otvaranju radova u Multimedijalnoj dvorani spontano se okupio dobar broj Kukljičana, pa je ovom prilikom za sljedeći četvrtak sazvan zbor mještana na istom mjestu, a na kojemu će građani biti informirani o tome što će se sve događati vezano uz katastarsku izmjeru, koja je njihova uloga u tome te na koji će način surađivati s izvođačem radova.
Inače, djelatnici tvrtke Geofoto u Kukljicu su stigli još prekjučer, a prvi dan boravka u ovom mjestu iskoristili su za postavljanje tabli na parcelama gdje će se provesti katastarska izmjera.