Starigrad najtransparentniji u županiji, Ražanac među najnetransparentnijima u državi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Starigrad dobro stoji

Općina Ražanac drži neslavni rekord jedne od pet najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, četvrta je po netransparentnosti rada među 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj. Najvišu ocjenu u Zadarskoj županiji ima Općina Starigrad koja je 48. po transparentnosti u RH.

Zadarska županija ima 6 gradova i 28 općina. Najvišom kategorijom - izrazitom transparentnošću (ocjena iznad 7,5 do maksimalnih 10 bodova) ne može se pohvaliti niti jedna lokalna jedinica u Zadarskoj županiji, dok ih je u Hrvatskoj čak 23.

Pokazalo je to treće po redu istraživanje "LOTUS 2013./14." koje je GONG, u suradnji s Udrugom gradova, proveo u područjima transparentnosti rada i otvorenosti prema građanima, suradnje s organizacijama civilnog društva te funkcioniranja mjesne samouprave.

Općina Ražanac, na čijem je čelu nezavisni načelnik Nikola Miletić, njegov zamjenik Dragutin Miočić, koji je predhodnih 20 godina kao HDZ-ovac bio načelnik Ražanca, i predsjednik Vijeća dr. Nediljko Jović (HSP AS), je čvrsto u "topu 5" izrazito najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Općina Starigrad, koja je s 6,33 boda postigla najbolji županijski rezultat, nalazi se u skupini transparentnih, na 48. mjestu.

Prema istraživanju, poslije Starigrada na 55. mjestu sa 6,14 bodova je Zadar, Benkovac je 59. sa 6,05 bodova, a Biograd na Moru 75. s 5,63 bodova. Na listi transparentnih u Zadarskoj županiji još je jedino Općina Gračac koja je 106. s 5,07 bodova.

Prema istraživanju "LOTUS 2013./14." na neslavnoj listi izrazito netransparentnih lokalnih jedinica pored Ražanca pri samom dnu je i Općina Povljana na otoku Pagu s 0,87 bodova (prije dvije godine 2,03 bodova), a vrlo loše stoje i Općina Sali na Dugom otoku,  Stankovci (1,31) i Sukošan (1,61 bod). 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno