Zadar ponovno pod suspenzijom

Slika korisnika admin

Nogometni klub Zadar ponovno je pod suspenzijom. Netko  je u šali dometnuo da to nije vijest već ona kada nije pod suspenzijom.  Šalu na stranu, drugoligaš sa Stanova ponovno je u velikim problemima i  prijeti mu neodigravanje utakmice 18. kola u kojoj je Zadar na Stanovima trebao ugostiti Segestu.

Suspenzija je nova, ali razlog je stari. Zadar  naime od početka ove sezone izbjegava plaćanje sudačkih naknada i samim time već su jednom zaslužili suspenziju Disciplinske komisije  HNS-a. Nakon što su uplaćena određena sredstva Zadru je ta suspenzija  ukinuta pod uvjetom da shodno dogovoru nastave obročno plaćati svoja  dugovanja. To se očito nije dogodilo i HNS-u nije preostalo ništa drugo  nego ponovno staviti "veto" na odigravanje utakmica dok se u Upravi  drugoligaša sa Stanova ne odluče nešto uplatiti na njihov račun. S obzirom da je račun NK Zadra blokiran još od kolovoza ove godine upitno je  na koji će način uplatiti, barem i jednu ratu prema HNS-u. Kod prve suspenzije određena novčana sredstva uplatili su tzv. prijatelji kluba. Tko će  sada pronaći sredstva veliko je pitanje. Odgovor smo pokušali potražiti  kod Sergija Dunatova, direktora i predsjednika UO NK Zadar.

- Mogu vam potvrditi tu informaciju da je iz HNS-a stigla nova odluka  o suspenziji NK Zadra. Razlozi suspenzije su isti kao i u prvom slučaju  kada je to učinio HNS. Tada smo platili jedan dio dugovanja uz obećanje  da ćemo nastaviti plaćati. HNS je tada pokazao razumijevanje za naše  probleme i na tome smo im zahvalni. S obzirom da u međuvremenu nije  bilo nikakve uplate s naše strane, u HNS-u su se odlučili za ovaj korak što  je potpuno razumljivo.

Pokušali smo od direktora saznati što se poduzima po tom pitanju i  postoji li šansa da se Zadru do subote ukine suspenzija kako bi mogao  igrati protiv Segeste.

- Dajemo sve od sebe, počevši od nas u Upravi do trenera i igrača kako  bi riješili taj problem. Problem je velik i činjenica je da ako do petka do  kraja radnog vremena ne uplatimo taj dug, u subotu nećemo moći igrati  utakmicu 18. kola Druge HNL protiv Segeste na Stanovima. Moramo  pronaći sponzore koji su spremni pokriti ova dugovanja, a to nije nimalo  lagan zadatak. Struju smo uspjeli vratiti na Stanove, vjerujem da ćemo  do petka uspjeti riješiti i pitanje suspenzije - kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Dunatov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno