Duž glavne škabrnjske ulice zapaljeno 98 svijeća

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Hrvatska se prisjeća pokolja i žrtava u Vukovaru i Škabrnji, 18. studenoga 1991. U znak sjećanja na poginule sinoć je u cijeloj Hrvatskoj zapaljeno na tisuće svijeća u spomen na žrtve. Uoči današnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, građani su na prozorima i balkonima te uzduž ulica paljenjem svijeća i molitvom odali počast žrtvama agresije.

Škabrnja dostojanstveno obilježava tragediju koja se, uz ogromne žrtve, pretvorila u trijumf. U povodu 25. godišnjice stradanja ravnokotarskog sela heroja, duž glavne škabrnjske ulice 18. studeni 1991., od Ambara do centra, sinoć je zapaljeno točno 98 svijeća, za sve poginule u Škabrnji.

Toga 18. studenoga 1991. pripadnici JNA i srpskih paravojnih formacija ubili su i masakrirali 31 nedužnog civila te 13 pripadnika HV-a. Ukupno je Škabrnja imala 86 žrtava, 55 civilnih te 25 vojnih, a šest Škabrnjana poginulo je nakon Domovinskog rata od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, a tome treba dodati i 12 poginulih u Škabrnji iz drugih mjesta.

Potom je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor održana impresivna komemorativno-kulturna večer "Ja vas volim i ja se vama ponosim".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno