Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Engleska preokretom svladala Vatrene, osigurala završni turnir

18.11.2018. 17:36
Engleska preokretom svladala Vatrene, osigurala završni turnir


ENGLESKA 2
HRVATSKA 1 (0:0)
Liga nacija, Liga A, Skupina 4
Stadion Wembley, London.
Sudac: T. Sidiropoulos (Grčka)
Strijelci: 0:1 – Kramarić (57′), 1:1 – Lingard (78′), 2:1 – Kane (85′)
Žuti kartoni: Barkley (26′), Brozović (67′), Jedvaj (67′), Lovren (89′)
Engleska: Pickford, Chilwell, Stones, Gomez, Walker, Delph (73′ Lingard), Dier, Barkley (63′ Alli), Sterling, Rashford (73′ Sancho), Kane. Izbornik: G. Southgate.
Hrvatska: Kalinić, Jedvaj, Vida, Lovren, Vrsaljko (26′ Milić), Brozović, Modrić, Perišić, Vlašić (79′ Rog), Rebić (46′ Brekalo), Kramarić. Izbornik: Z. Dalić.
U završnom nastupu u premijernom izdanju Lige nacija, izabranici Zlatka Dalića gostovali su kod Engleske te u borbenoj utakmici ipak ostali praznih ruku. Domaćin je slavio pobjedu vrijednu plasmana na završni turnir.
Hrvatska je prva došla do šanse – Rebić je poslije engleske pogreške pucao preko vrata – no potom je Engleska uspostavila inicijativu i prijetila hrvatskim vratima. Vratar Kalinić prvo je obranio Sterlingu u situaciji “jedan-na-jedan”, a potom je Kane loše reagirao nečuvan na drugoj vratnici.
Kalinić i Jedvaj sačuvali su hrvatsku mrežu u 16. minuti, a udarac je kasnije okušao i Chilwell, no hrvatski je vratar bio na mjestu. Pri kraju poluvremena pokušao je i Barkley, a Vatreni su na odmor morali i bez ozlijeđenog Vrsaljka: njega je u 26. minuti zamijenio Milić.
Engleska je i u nastavku imala više od igre, ali Hrvatska je povela. Igrala se 57. minuta kada je Kramarić uspio pucati iz srca kaznenog prostora, a lopta je odsjela iza Pickfordovih leđa.
Vatreni su potom imali još dva obećavajuća protunapada, no Engleska je uspjela poravnati u 78. minuti. Lingard, koji je ušao s klupe, gurnuo je loptu preko crte nakon pokušaja Kanea. Uslijedila je velika prilika za Hrvatsku, kada je Vida pucao glavom, ali Gordi Albion naposljetku je stigao do preokreta: pet minuta prije kraja Chilwell ubacuje iz prekida, a Kane nogom u padu ispisuje 2:1 na semaforu.
Hrvatska je tako ostala na posljednjoj, trećoj poziciji Skupine 4 u elitnom razredu Lige nacija te će u sljedećem izdanju, za dvije godine, nastupati u Ligi B.
Nastup na ovosezonskom završnom turniru Lige nacija, koji će u lipnju 2019. godine biti odigran u Portugalu, osigurali su domaćin Portugal i Engleska, a za preostala dva mjesta bore se Francuska i Nizozemska, odnosno Švicarska i Belgija. (hns)
Liga nacija, Skupina A4:
1. Engleska 7
2. Španjolska 6
3. Hrvatska 4