Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

NOĆ KAZALIŠTA Izložba Ante Brkana, predstava “Balon”, nastup dječjeg zbora “Tintilinić” i za kraj “Juha od bundeve”

18.11.2018. 11:44
NOĆ KAZALIŠTA Izložba Ante Brkana, predstava “Balon”, nastup dječjeg zbora “Tintilinić” i za kraj “Juha od bundeve”


Jubilarna, deseta Noć kazališta održana je i u Zadru i to sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i Kazalištu lutaka Zadar. Zadarski teatar je na programu imao dvije stvari – otvaranje izložbe svojih plakata u predvorju i to u povodu 100. obljetnice rođenja Ante Brkana te izvedbu predstave „Balon“ dok je Kazalište lutaka Zadar na programu imalo izvedbu predstave „Juha od bundeve“ kojoj je predhodio nastup dječjeg zbora „Tintilinić“ te nakon toga i prigodno druženje glumaca i posjetitelja u predvorju kazališta.
Ulaz na predstave je bio simboličnih 10 kuna pa su oba kazališta bila dupkom puna.
Izložbu u povodu 100. obljetnice rođenja Ante Brkana HNK Zadar organizirao je u suradnji s Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar s kojima, kako je to naglasila voditeljica marketinga zadarskog teatra Nena Ninčević Mandić, imaju desetogodišnju suradnju, rezultat koje su Brkanove fotografije na njihovim promidžbenim materijalima. Izloženo je 20 plakata koji će se moći pogledati do konca 2018. godine. Slična je izložba bila postavljena i prije dvije godine kada su u fokusu bili također Brkanovi radovi, i onda i sada fokusirani na Zadar, na ljude, na mjesta i prije svega atmosferu sredine koju je ovaj majstor fotografije znao maestralno prenijeti na fotografiju.
O „Balonu“ Mate Matišića ne treba puno pisati s obzirom da zadarski poklonici kazališta itekako dobro znaju o čemu je riječ, što se moglo vidjeti i na premijeri prošlo proljeće koja je ispraćena ovacijama, a bilo je to tako i jučer. Komediju „Balon“ režirao je Zoran Mužić, a u glavnim ulogama se pojavljuju Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak.
Publika je bila zadovoljna i u Kazalištu lutaka Zadar gdje se „jela“ juha od bundeve koju je pripremila Ana Prolić i za koju su karte bile rasprodane danima unaprijed. Zadovoljstvo mališana je bilo tim veće jer su nakon izvedbe imali priliku upoznati se i s glumcima te uživati u torti posebno pripremljenoj za tu priliku ( ne od bundeve ).