Kao kameleon sam i uživam u tome!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Zadarska vizažistica Ivana Bugarija osvojila je treće mjesto na stručnom natjecanju Nyx Face Awards Balkan
Danas se osim šminkanja i priprema za zahtjevna natjecanja mahom u body i face paintingu ova 32-godišnjakinja bavi i edukacijom za šminkanje jedan na jedan. Ima svoj you tube kanal naziva Ivana beauty artist s tutorijalom na engleskom jeziku, a svoju budućnost vidi u ovom poslu koji želi podići na višu razinu
Leo BANIĆ
I brat Roko i sestra Anđela pokazali su se kao izvrsni modeli

Zadarska vizažistica Ivana Bugarija (32) osvojila je treće mjesto na stručnom natjecanju Nyx face awards Balkan, natjecanju koje se održava po cijelom svijetu. Na natječaje se prijavljuju natjecatelji iz regije u kojoj se održava pa nam je uspjeh ove kreativne zadarske umjetnice bio povod za razgovor, a koliko je talentirana bilo nam je jasno čim se pojavila. Njezine fotografije, naime, ostavljaju dojam da se radi o visokoj mladoj ženi oštrih crta lica, a pred nama se pojavila nježna i krhka djevojka visoka svega 148 centimetara, koja ostavlja dojam da je jedva punoljetna.

Pitanje kako je moguća takva transformacija dočekala je s osmjehom i odgovorila: »E to je šminka i njezina snaga, ali je potrebno i umijeće s njom da bi se postigla transformacija«.

Ivana je završila srednju medicinsku školu, odradila stručni staž, potom je jedno vrijeme radila u struci i planirala upisati medicinu s ciljem da specijalizira pedijatriju. No kreativni poriv u njoj vukao ju je prema zanimanju kojim se danas uspješno bavi. Upisala se na Učilište Profokus u Zagrebu za vizažisticu - make up artista i napravila preokret u svom životu.

Šminka, podučava, natječe se

- Bilo je teško, ali danas živim od tog posla koji silno volim, otkriva ova temperamentna Bibinjka. Pojasnila je kako za natjecanje Nyx face awards poslala video uradak, nakon čega su uslijedila su dva kruga natjecanja, a onda je stručni žiri izabrao upravo njezin rad kao treći u regiji i prvi u Hrvatskoj.

- Tema je bila slobodna i onda sam ja prijavila svoj rad, a sve se svodi na to da se radi kreativni make up, a ne beauty. Još dok sam bila na učilištu prijavila sam se na make up natjecanje koje je organiziralo Učilište i osvojila 4. mjesto, a godinu kasnije prijavila sam se ponovno s drugom temom i osvojila prvo mjesto. Godine 2013. iz te organizacije pozvali su me da sudjelujem kao član žirija. Prošle godine prijavila sam se na natjecanje Nyx face awards, ali moj rad nije prošao u top 20. Tako to ide u životu, no nisam odustala. Evo, uspjela sam ove godine i jako sam zadovoljna. Prošle godine sam sudjelovala i na natjecanju Make up factory u konkurenciji s vizažistima iz sedam država i uspjela sam proći prvo među top 500, pa 50 i dobila poziv za natjecanje The next make up artists uživo u Londonu za top pet. Osvojila sam 4. mjesto i upoznala brojne zanimljive ljude, priča Ivana dodajući kako voli i beauty šminkanje i kreativni make up, dok su ova natjecanja zapravo bila crtanje na licu i po tijelu. Pojašnjava kako kreativni make up podrazumijeva specijalne efekte koji se koriste u kazalištima, u filmu, na modnim revijama i slično, dok se body painting koristi za razna događanja.

Prati trendove i usavršava se

Danas se osim šminkanja i priprema za zahtjevna natjecanja mahom u body i face paintingu ova 32-godišnjakinja bavi i edukacijom za šminkanje jedan na jedan. Ima svoj you tube kanal naziva Ivana beauty artist s tutorijalom na engleskom jeziku, a svoju budućnost vidi u ovom poslu koji želi podići na višu razinu.

- Važno je pratiti trendove. Posla imam dovoljno jer je šminkanje postalo popularno zadnjih godina, a najviše se traži svečani make up za vjenčanja i maturalne zabave. Sve video uratke snimam sama, a za potrebe natjecanja veliku podršku imam od prijatelja i sestre koja mi posluži kao model, iako sam sama sebi najčešći model.

Za potrebe snimanja nosim perike i kontaktne leće u boji, jer jednostavno neke boje bolje dolaze do izražaja uz plave ili zelene oči, kaže Ivana prisjećajući se s osmjehom naše reakcije na njezinu transformaciju s početka razgovora.

- Kao kameleon sam i uživam u tome. Htjela bi imati jednoga dana svoju liniju kozmetike usavršiti se u beauty ali i kreativnom make up-u i nabaviti opremu za snimanje, jer sada improviziram s mobitelom, dodaje na kraju razgovora što gotovo sigurno znači da ćemo uskoro izvještavati o njezinim novim uspjesima i dosezima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno