DAN SJEĆANJA Postavljeno 29 bijelih križeva i na stotine lampiona

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana na Bilom brigu
Dio građana okupio se pred školom Zadarski otoci te su otišli do Vukovarske ulice gdje su tradicionalno položili upaljene lampione u znak sjećanja na sve stradale i poginule civile i branitelje
Vedran SITNICA/Marin GOSPIĆ
Ove godine se nije organizirao veliki mimohod, ali se isto pošlo do Vukovarske ulice

U povodu obilježavanja Dana sjećanja i 29. obljetnice tragičnih stradavanja Škabrnje i Vukovara ove godine se, zbog epidemioloških mjera, neće održati tradicionalni Mimohod svjetlosti i sjećanja Vukovar – Škabrnja 1991. Da se ne zaboravi.
Ipak, jučer su organizatori na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred OŠ Zadarski otoci) postavili na stotine lampiona poredanih u riječi »Vukovar«, »Škabrnja« te »Da se ne zaboravi«, kao i 29 bijelih križeva u znak na 29 godina od tog tragičnog dana.
Također, jedan dio građana okupio se pred školom te su otišli do Vukovarske ulice gdje su tradicionalno položili upaljene lampione u znak sjećanja na sve stradale i poginule civile i branitelje.
Ove godine nije se organizirao veliki mimohod, kao ni prigodan program, a koji se tradicionalno održavao u OŠ Zadarski otoci, gdje su se izvodile domoljubne pjesme, ali se i prisjećalo na ta teška vremena, a sve kako bi se ta sjećanja prenijela na nove generacije. Međuitm, oraganizatori su pozvali sve građane zadra, ali i žitelje Zadarske županije da pisanom porukom upute svoje misli Vukovaru i Škabrnji. Poruke su svi mogli donijeti jučer u vremenu od 17.30 do 19 sati na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred OŠ Zadarski otoci) i ostaviti ih u poštanskom sandučiću koji su za ovu prigodu izradili učenici OŠ Zadarski otoci.
Pisma, poruke, pjesme i crteže građana organizatori će potom poslati poglavarstvu Grada Vukovara i Općinskom vijeću Općine Škabrnja.
- Nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav sa nekoliko toplih riječi, stoji u pozivu organizatora.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno