Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

DAN SJEĆANJA Postavljeno 29 bijelih križeva i na stotine lampiona

18.11.2020. 09:05


U povodu obilježavanja Dana sjećanja i 29. obljetnice tragičnih stradavanja Škabrnje i Vukovara ove godine se, zbog epidemioloških mjera, neće održati tradicionalni Mimohod svjetlosti i sjećanja Vukovar – Škabrnja 1991. Da se ne zaboravi.
Ipak, jučer su organizatori na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred OŠ Zadarski otoci) postavili na stotine lampiona poredanih u riječi »Vukovar«, »Škabrnja« te »Da se ne zaboravi«, kao i 29 bijelih križeva u znak na 29 godina od tog tragičnog dana.
Također, jedan dio građana okupio se pred školom te su otišli do Vukovarske ulice gdje su tradicionalno položili upaljene lampione u znak sjećanja na sve stradale i poginule civile i branitelje.
Ove godine nije se organizirao veliki mimohod, kao ni prigodan program, a koji se tradicionalno održavao u OŠ Zadarski otoci, gdje su se izvodile domoljubne pjesme, ali se i prisjećalo na ta teška vremena, a sve kako bi se ta sjećanja prenijela na nove generacije. Međuitm, oraganizatori su pozvali sve građane zadra, ali i žitelje Zadarske županije da pisanom porukom upute svoje misli Vukovaru i Škabrnji. Poruke su svi mogli donijeti jučer u vremenu od 17.30 do 19 sati na Trgu Damira Tomljenovića Gavrana (ispred OŠ Zadarski otoci) i ostaviti ih u poštanskom sandučiću koji su za ovu prigodu izradili učenici OŠ Zadarski otoci.
Pisma, poruke, pjesme i crteže građana organizatori će potom poslati poglavarstvu Grada Vukovara i Općinskom vijeću Općine Škabrnja.
– Nismo u mogućnosti fizički doći i pokloniti se Vukovaru i Škabrnji, stoga izrazimo naše poštovanje i ljubav sa nekoliko toplih riječi, stoji u pozivu organizatora.