Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dobre vijesti s Velog Iža

18.11.2020. 12:33


Godinama je zapuštena i derutna zgrada nekadašnjeg općinskog hotela na otoku Ižu u mjestu Veli Iž nagrđivala to lijepo i slikovito naselje u zadarskom arhipelagu, ali čini se da se stvari napokon mijenjaju na bolje. Popričali smo sa Sinišom Kulišićem, predsjednikom Mjesnog odbora Velog Iža, poznatom i po organizaciji popularne skijaške fešte »Iške kraljice« i gospodarskim uspjesima u uzgoju ribe.
– Po informacijama kojima raspolažem mještani Iža kupili su od Turisthotela zgradu i trebali bi je uskoro početi uređivati. Ne znam što će točno biti sa zgradom, ali koliko mi je poznato imati će turističku namjenu. Vjerojatno će unutra bili smješteni apartmani ili nekakav aparthotel, objasnio nam je Kulišić dobre vijesti.
Za vizuru mjesta Veli Iž i otoka Iža svakako je dobro što će se sanirati ova ruševina koja se nalazi u samom centru mjesta gdje se organizira i fešta, a nadamo se i da će ovo biti poticaj daljnjem razvoju gospodarstva ovog zadarskog otoka te da će obnova građevine biti gotova u što skorijem roku. (Krešimir RADOŠ)