Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

OPREZNO POSLOVANJE Ryanair povukao čak 11 linija prema Zadru za sezonu 2021.

18.11.2020. 12:30


Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair iz prodaje je povukao čak 15 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021. godine. Radi se o linijama prema Puli, Rijeci, Zadru i Splitu.
Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući njih čak 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka – Pule, Rijeke, Zadra i Splita!
Zadarska zračna luka imala je, kao što smo već nekoliko puta pisali, velike najave Ryanaira i partnerske kompanije Laudamotiona za ljetnu sezonu 2020. godine. Zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za baziranje zrakoplova u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.


Veliki planovi iz 2019.
Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za iduću godinu povukao 11 linija prema Zadru, u prodaji više nema linija iz Aarhusa, Hamburga, Maastrichta, Bremena, Toulousea, Rige, Kaunasa, Liverpoola, Corka, Dublina i Londona.
Većina ovih linija trebala je krenuti s prometovanjem u ljetnom redu letenja ove godine, no to se iz očitih razloga nije dogodilo. Ryanair sljedeće godine očito ne planira bazirati zrakoplove u Zadar. Još više iznenađuje što u najavi nema letova iz Dublina i Londona za Zadar. Navedene dvije linije nisu prometovale ni ovog ljeta, a prethodnih je godina ova kompanija imala odličnu popunjenost na tim linijama i cijene karata su nemalo puta bile visoke, osobito u samoj špici sezone.
Ryanair je do početka studenog u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no one su povučene iz prodaje i trenutačno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine. Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te jednoj prema Splitu i to iz Dublina.


Ukinute dvije linije prema Rijeci
Kompanija trenutačno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. Ovaj je poznati avioprijevoznik 2019. godine prometovao iz glavne frankfurtske zračne luke prema Rijeci, što je za putnike bila daleko bolja opcija od 115 kilometara udaljenog Hahna.
U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutačno nema linija iz Londona i Bruxellesa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka. Prema trenutačno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.
Red letenja dostupan je na internetskoj stranici Ryanaira i još je, naravno, podložan promjenama. To nam je i potvrđeno iz središnjice ove aviokompanije, pa ćemo do finalnog reda letenja za Hrvatsku za ljeto 2021. godine morati pričekati do siječnja. Do tada se još možemo nadati pozitivnim promjenama, no to će svakako ovisiti o toliko puta spomenutoj epidemiološkoj situaciji i samoj potražnji. (Croatian Aviation)
 




UKINUTI LETOVI IZ OSAM EUROPSKIH ZEMALJA


Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za iduću godinu povukao 11 linija prema Zadru, u prodaji više nema linija iz Aarhusa, Hamburga, Maastrichta, Bremena, Toulousea, Rige, Kaunasa, Liverpoola, Corka, Dublina i Londona