Posjetite prvi virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sljedeći tjedan u online izdanju
Prvi online Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se na internetskom portalu www.iro.hr 25. studenoga 2020. od 10 do 16 sati u jednostavnom i prilagodljivom formatu sudjelovanja, i za izlagače i za posjetitelje
Edin TUZLAK
Ilustracija

Tradicionalni 16. Sajam stipendija i visokog obrazovanja donosi bogati i edukativni program u virtualnom okruženju.
Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine dolazi u novom, posebnom online izdanju. Zbog dobro poznatih globalnih izazova koji su kratkom vremenu značajno utjecali na trendove u brojnim područjima, ovogodišnji je program Sajma prilagođen digitalnom formatu kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda nastavili promicati na siguran način.
Prvi online Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se na internetskom portalu www.iro.hr 25. studenoga 2020. od 10 do 16 sati u jednostavnom i prilagodljivom formatu sudjelovanja, i za izlagače i za posjetitelje. Na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program. Novo izdanje Sajma bit će istovremeno nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se Sajam tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb. Ovaj format Sajma omogućit će fleksibilnost, komunikaciju i olakšan pristup mnogo većem broju sudionika i široj publici unutar i izvan granica Hrvatske, imajući na umu interaktivnost kao glavni predznak.
Tijekom cijelog dana održavanja Sajma, posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.
- Ove godine očekujemo više od 30 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, veliki naglasak bit će stavljen na povezanost obrazovanja i gospodarstva, s velikom usmjerenošću na agilnost i proaktivno nošenje s različitim društvenim krizama, ističe Antonija Nikšić, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO).
Organizatori su naveli tri glavna razloga zašto učenici ove godine nesmiju propustiti sajam: 1. Mogu posjetiti svakog izlagača jednim klikom miša. Special Online Edition objedinjuje sve lokacije na kojima se do sada Sajam održavao: Zadar, Rijeku i Zagreb. Virtualni format omogućava olakšan pristup široj publici unutar i izvan granica Hrvatske. Putem internetskog portala www.iro.hr/online-sajam-stipendija, posjetitelj može birati na koji virtualni štand želi otići i potražiti informacije od izlagača!
2. Mogu pronaći stipendiju ili stručnu praksu. Na Sajmu će sudjelovati više od 30 izlagača koji će pružati informacije o brojnim studijskim programima, stipendijama ili stručnim praksama. Na Sajmu će izlagati sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradovi i županije, veleposlanstva i udruge, a posjetitelji će moći svoja pitanja postavljati i nacionalnim i međunarodnim institucijama, kao i bivšim i sadašnjim stipendistima i praktikantima.
·3. Mogu poslušati zanimljiva predavanja i radionice. U sklopu Sajma posjetitelji će moći saznati rezultate istraživanja o Utjecaju COVID-19 na visoko obrazovanje, saznati o primjerima dobre prakse Sveučilišta u Rijeci kad je riječ o tome kako aktivirati studente u zajednici ili pak čuti sve o novom Europassu i novim mogućnostima studentske mobilnosti. Panel Izazovi stručne prakse pokušat će odgovoriti na mnogobrojna otvorena pitanja; od ishoda učenja, pronalaska odgovarajućeg mentora, načina praćenja i vrednovanja do sasvim praktičnih organizacijskih pitanja. Dodatno će se predstaviti Grad Zadar, Grad Rijeka, Advantage Austrija i RIT CROATIA. O standardiziranim testovima i pripremnim tečajevima, posjetitelji će moći dobiti brzi odgovor od obrazovnih savjetnica iz IRO-a.
Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma) i Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno