Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bilaver: Dolazim oporavljen na pripreme

Autor: Drago Bajković

17.12.2008. 23:00
Bilaver: Dolazim oporavljen na pripreme

Foto: Vedran SITNICA



Nisam od onih koji se lako predaju. Obećao sam sebi da ću se vratiti još jači i bolji i to ću obećanje ispuniti- kazao je Bilaver
Utakmica Zadra i Slaven Belupa neće nikako ostati Josipu Bilaveru u lijepom sjećanju. Na toj je utakmici desni bočni Zadra zadobio težu ozljedu ramena nakon koje je morao biti podvrgnut operaciji. Na sreću sve je dobro završilo i Bilaver se odlično oporavlja, već je počeo s laganim treninzima.
– Upravo sam završio jutarnji trening u teretani. Za sada jačam donji dio, a uskoro bih trebao započeti raditi i na gornjem – kazivao nam je jučer dobro raspoloženi Bilaver.
– Za sada oporavak teče po zacrtanom planu. Bio sam nedavno na kontroli i liječnik mi je rekao da rame dobro zacjeljuje. Ta utakmica s Koprivničancima mi svakako neće ostati u lijepom sjećanju. Nakon naoko bezazlenog starta završio sam na operacijskom stolu. Ni sam točno ne znam što je sve pokrpano, najvažnije je da ne boli i da oporavak teče željenim tijekom.
Teško je Bilaveru bilo iz fotelje i tribina promatrati svoje suigrače na travnjaku, a ne moći im pomoći.
– Uvijek je to najteže svakom igraču. Međutim nisam od onih koji se lako predaju. Obećao sam sebi da ću se vratiti još jači i bolji i to ću obećanje ispuniti. Nažalost nakon nekoliko dobrih rezultata u završnici jesenskog dijela smo ponovno pali i s dva poraza zaredom potonuli na prvoligaškoj ljestvici. Šteta, jer smatram da smo i protiv Intera i protiv Croatije mogli proći puno bolje. Nedostajalo je i malo sreće s kojom smo mogli čak i preskočiti jednu od te dvije momčadi. Ovako zaostatak za njima je pet, odnosno šest bodova. Ne smatram da je to puno, dvije pobjede zaredom i ponovno smo u igri.
Čini se po najavama iz kluba da će se momčad bitnije ojačati?
– Vjerujem da će to biti tako jer smo u teškoj situaciji i nemamo pravo eksperimentirati. Uprava će sigurno dovesti nekoliko iskusnih i kvalitetnih igrača i sama će konkurencija u momčadi biti veća. To je jedan od preduvjeta da na proljeće izgledamo i igramo puno bolje. Uopće ne sumnjam da ćemo na kraju osigurati prvoligaški status, ali siguran sam da to neće biti nimalo lako. Vrlo važno je da se momčad kompletira prije priprema i da se što bolje pripremimo i uigramo. Kako moj oporavak za sada teče smatram da ću na pripreme doći potpuno oporavljen. Želja je velika, nogomet mi puno nedostaje – kazao je na kraju razgovora Bilaver.