Božićne košarice znak socijalne osjetljivosti

Slika korisnika admin
policnik
Velimir BRKIĆ
Osmoškolci iz Suhovara igrokazima i pjesmama razveselili smještene u zemuničkom dom

U blagdanskim danima Općina Poličnik već se tradicionalno petu godinu zaredom odriče božićno-novogodišnjih prijema i domjenaka te pripadajućeg promidžbenog materijala, čime su za stotinjak studenata osigurali božićnicu od 350 kuna.

No, nastavljena je i jedna u nizu akcija skrbi o socijalno ugroženim i hendikepiranim osobama, kojih je ukupno 40-ak.

- I ove godine posjećujemo domove za stare i nemoćne gdje je smješteno 18 osoba s područja naše općine i uručujemo božićnu košaricu u iznosu od oko 500 kuna. Svakom od desetero djece s poteškoćama u razvoju također smo podijelili božićno-novogodišnje pakete s darovima. Dakako, nismo zaboravili ni Udrugu slijepih i žitelje oštećena sluha kojima ćemo uručiti jednokratnu novčanu pomoć, naglasio je općinski načelnik Davor Lončar, dodajući kako je skrb o socijalno najugroženijima jedan od općinskih prioriteta.

Obilazeći štićenike pored općinskih predstavnika i č.s. Ruže, razdragani osmoškolci iz Suhovara predvođeni učiteljicom Jadrankom Tokić predstavili su se igrokazima i božićnim pjesmama. Zajedničko druženje izuzetno ih je obradovalo, ispunilo božićnom radošću. Radosno pjevajući i družeći se sa svojim starijim sumještanima i općinskim žiteljima, kažu, poželjeli su da ovaj dan u božićnom ozračju potraje što duže.

Po reakcijama korisnika doma iz općine Poličnik i ostalih korisnika mogli smo vidjeti da su oni duboko dirnuti njihovim posjetom kao jednim znakom da je Poličanima stalo da starih i nemoćnih, koje društvo često i zaboravi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno