Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Darovi i lijepe riječi za sve štićenike

Autor: Jelena Miloš

17.12.2008. 23:00
Darovi i lijepe riječi za sve štićenike

Foto: Adam VIDAS



Grad Zadar o našoj ustanovi skrbi duže vrijeme i posjećuje nas tijekom cijele godine, a ne samo uoči blagdana, i moram napomenuti da od četiri programa u Domu za odrasle osobe “Sv. Frane”, Grad Zadar skrbi o tri programa, objašnjavala je ravnateljica Pletikosa, dodajući i jedan od njih, među kojima je služba kućne njege
Uoči skorašnjeg obilježavanja Božića i predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana predstavnici gradske uprave jučer su posjetili i predali 65 paketa darova štićenicima Doma za odrasle osobe “Sv. Frane”. Lijepo umotanim darovima Gradskih poglavara u kojima su se nalazili božićni kolači i sokovi, štićenici doma bili su više nego oduševljeni, kao i košarama punim voća.
Za ugodnu atmosferu prožetu blagdanskim duhom i veseljem u prostorijama doma uvelike su zaslužni gradonačelnik Zadra Živko Kolega, predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić, pročelnik Upravnog odjela Grada Zadra za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut, pomoćnik pročelnika Ureda Grada Boris Artić i voditeljica protokola u Gradu Zadru Mirjana Sačić.
Ravnateljica Doma za odrasle osobe “Sv. Frane” Marija Pletikosa nakon kratkih pozdrava svim nazočnima ukazala je na izvrsnu suradnju Doma i Grada koju njeguju dugi niz godina.
– Grad Zadar o našoj ustanovi skrbi duže vrijeme i posjećuje nas tijekom cijele godine, a ne samo uoči blagdana, i moram napomenuti da od četiri programa u Domu za odrasle osobe “Sv. Frane”, Grad Zadar skrbi o tri programa, objašnjavala je ravnateljica Pletikosa, dodajući i jedan od njih, među kojima je služba kućne njege. Između ostaloga ravnateljica Pletikosa naglašava da za nekoliko dana slijedi i božićna akcija Doma za odrasle osobe “Sv. Frane” pod nazivom “100 božićnih ručkova za starije Zadrane” radi promicanja volonterstva u Zadru, kojom će biti obuhvaćene ciljane skupine građana, odnosno usamljeni građani. U spomenutoj akciji uz volontere sudjelovat će poznati pjevači, sportaši i gradski čelnici koji će na adrese usamljenih građana dostavljati ručkove, ne bi li i oni na taj način osjetili blagdansku atmosferu, zaključila je ravnateljica Pletikosa.
Predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić akciju darivanja štićenika doma okarakterizirao je gotovo tradicionalnom, koju njeguju i njegovat će još dugi niz godina.
Želja nam je vaše blagdane uveličati malim znakom pažnje, budući da su predstojeći božićni i novogodišnji blagdani od iznimne važnosti za sve ljude, rekao je dr. Vrančić, dodajući da će nastojati pratiti potrebe ustanova ovakvog tipa i u idućim godinama.
Štićenici Doma za odrasle osobe “Sv. Frane” darivanje predstavnika gradske uprave prihvatili su i pozdravili s oduševljenjem, budući da su, po riječima terapeuta u domu Ivane Sokač, gotovo navikli na njihove višegodišnje posjete i male znakove pažnje, koji ih uvelike razveseljavaju, ponajviše jer se bliži vrijeme darivanja u kojem i oni žele osjetiti dio blagdanskog ozračja, zaključuje Sokač.