Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Indijansko selo Winnetouland usred Zadra

Autor: Katarina Belić

17.12.2008. 23:00
Indijansko selo Winnetouland usred Zadra

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sve do Nove godine posjetitelji će u autokampu na Boriku moći posjetiti dugo najavljivano indijansko selo koje je u Zadar stiglo u sklopu Winnetouland turneje po Hrvatskoj. U autokampu na Boriku je postavljeno šest šatora u kojima će boraviti šest kauboja i deset ponija.
– Zbog nešto dužeg traganja za lokacijom kasnimo s otvorenjem, pa su se na našu veliku žalost svi Indijanci osim poglavice “Kameno lice” morali vratiti u svoju domovinu. Zbog velikog poštovanja prema nama kao i značenja Winnetoua u Hrvatskoj, uspjeli smo nagovoriti poglavicu da ostane do subote. Osim poglavice, cijelo vrijeme će s nama biti i šest kauboja i 10 ponija- rekao nam je Marin Lerga, organizator i voditelj projekta Winnetouland.
Za vrijeme trajanja programa u indijanskom selu posjetitelje očekuje bogat dnevni i večernji program čiji je sadržaj uglavnom namijenjen djeci. Dio programa namijenjen odraslima sastoji se od bacanja lasa, bacanja potkove i gađanja lukom i strijelom nakon čega će najbolji biti nagrađeni kaubojskim šeširima. Organizatori pripremaju igraonicu za djecu, ples uz logorsku vatru, projekcije filmova i noć vatrene vode. Posebna atrakcija je muzej koji će biti postavljen u jednom od šatora u kojem će biti izloženi povelja mira, lula mira, originalni nacrti iz filma o Winnetou kao i povijest Indijanaca.
Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, za djecu 30 kuna, dok cijena obiteljske ulaznice (do 4 člana) iznosi 50 kuna.
– S obzirom da u Zadru i na zadarskom području živi veliki broj statista i kaskadera koji su sudjelovali u stvaranju filma o Winnetou očekujemo veliki broj znatiželjnika, kazao je Lerga.