Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najljepša “božićna čestitka” roditeljima

Autor: Jelena Miloš

17.12.2008. 23:00


Predstava je rezultat tromjesečnog rada učenika i za djecu je od iznimne važnosti, budući da će roditeljima i prijateljima prezentirati svoj uspjeh u koji je uloženo puno truda, zaključuje profesorica Frankić-Brkljačić
Uoči skorašnjeg obilježavanja Božića i božićnih i novogodišnjih blagdana učenici Plesnog odjela zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa jučer su u HKK Zadar zajedno sa svojim profesorima održali tradicionalnu priredbu pod nazivom “Božićna čestitka”, koja se održava od davne 1954. godine.
Dvorana HKK Zadar bila je premala za sve roditelje i prijatelje koji su došli pogledati svoju djecu, koja su tri mjeseca uvježbavala svoje plesne točke.
Profesorica i koreografkinja u Glazbenoj školi Blagoje Bersa Jasna Frankić-Brkljačić istaknula je da je priredba podijeljena u tri bloka, odnosno tri dijela u trajanju od dvadeset minuta u kojima će profesori zajedno sa svojim učenicima predstaviti plesne točke koje su uvježbavali gotovo tri mjeseca.
– U dvije točke priredbe zastupljen je suvremeni ples u kojem su koreografkinje bile profesorice Vlasta Marotti Hrašćanec i Jasna Frankić-Brkljačić, dok je u točkama klasičnog plesa koreograf bila profesorica Jasna Petrovski, objašnjavala je profesorica Frankić-Brkljačić dodajući da su ove godine u priredbi po prvi put sudjelovale i učenice Područnog odjela Glazbene škole Blagoja Bersa u Preku, koji je oformljen 1. listopada ove godine s odjeljenjima za tamburicu, trubu, gitaru i na koncu suvremeni ples.
Po riječima profesorice i koreografkinje Frankić-Brkljačić predstava je rezultat tromjesečnog rada učenika i za djecu je od iznimne važnosti, budući da će roditeljima i prijateljima prezentirati svoj uspjeh u koji je uloženo puno truda, zaključuje profesorica.
Priredba je bila blesplatna za sve građane za koju tražila sjedalica više, budući da je dvorana HKK Zadar bila premala za sve zainteresirane.
Suvremenim plesom, ali i pjesmom predstavu su otvorile djevojčice prerušene u žabe u točki pod imenom “Žabe i roda” koju je pripremila profesorica Marotti Hrašćanec, nakon koje je uslijedila i točka također suvremenog plesa naziva “U carstvu snijega i leda”.
Da se višemjesečni trud učenica Plesnog odjela Glazbene škole Blagoja Bers isplatio najviše je potvrdio i gromoglasni pljesak publike.