Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za drogu više od 3,6 milijuna kuna

Autor: Dragana Glavočić

17.12.2008. 23:00
Za drogu više od 3,6 milijuna kuna

Foto: Adam VIDAS



Prema riječima kontakt policajca Kristijana Đonlića, na otoku Ugljanu registrirano je stotinjak ovisnika koji godišnje na drogu troše više od 3,6 milijuna kuna
U POU “Dom na žalu” u Preku ovih je dana održana ekukativna tribina o prevenciji ovisnosti opojnih droga u organizaciji Policijskog ureda Preko i Općine Preko. Predavanju su nazočili kontakt policajac Kristijan Đonlić iz Policijskog ureda Preko, načelnik Općine Preko Ante Jerolimov, brojni roditelji i učenici osmih razreda OŠ “Valentin Klarin” sa svojim profesorima i ravnateljicom Marijom Šošom. Nazočnima je prikazan film pod nazivom “Što se dogodilo s Enom” o smrti mlade ovisnice.
O prevenciji, borbi protiv ovisnosti i opojnim drogama govorile su liječnica Jasminka Jurišić Šango iz Psihijatrijske bolnice Ugljan i psihologinja Sandra Zelić iz Zadarske privatne gimnazije.
Tijekom tribine aktualizirana su pitanja vezana uz konzumiranje opojnih droga kod djece te koji su preduvjeti da adolescent krene u vode ovisnosti.
Kako se moglo čuti na predavanju, dobna granica među mladeži sve je niža pa adolescenti danas prvi put uzmu drogu, najčešće marihuanu u dobi od 15 do 16 godina. Razlozi zbog kojih se tinejdžeri odlučuju isprobati drogu uglavnom su dosada, iz đira, ali i zbog pritiska vršnjaka.
Prema riječima kontakt policajca Kristijana Đonlića, na otoku Ugljanu registrirano je stotinjak ovisnika koji godišnje na drogu troše više od 3,6 milijuna kuna.
Za vrijeme tribine nazočni su imali priliku postaviti brojna pitanja stručnjacima na ovom području.