Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Znanjem do zaposlenja

Autor:

17.12.2009. 23:00
Znanjem do zaposlenja


Imali smo jednu grupu od jedanaest polaznika. Prijašnje grupe su bile po šest polaznika zbog toga što smo imali šest računala. Nabavili smo još pet računala i pet stolova tako da smo povećali grupu, kazala je Miličić


Jedanaest polaznika uspješno je svladalo drugi po redu tečaj rada na računalu koji je organizirala Udruga žena Prospero. Prošloga tjedna polaznici su dobili diplome, a stečena znanja poslužit će im u traženju zaposlenja ili osobno za bolje služenje računalom. Polaznici su u 60 sati uspješno svladali osnove računala te rad u windowsima, wordu, excelu i na internetu.
Ovo je drugi po redu tečaj rada na računalu koji djeluje pod nazivom “Zajedno smo jači”, a u sklopu je uspješnog projekta Centar za poduzetništvo koji radi na samozapošljavanju žena. Tečaj rada na računalu nije namijenjen samo ženama, već i poljoprivrednicima, poduzetnicima i mladima kojima će stečena informatička znanja koristiti u budućnosti. Predavač je prof. Zvonko Dijak, a po svemu sudeći zbog zainteresiranosti će se i nastaviti.
Predsjednica Udruge Prospero Slavica Miličić kazala je da je zadovoljna uspješnošću tečaja.
– Ovaj program namijenjen je i prilagođen osobama koje nemaju znanja o računalima, a koji se samostalno žele služiti računalom i internetom. Program obuhvaća osnove rada s računalom – Windowse, Word-pisanje i obradu teksta, MS Excel- izradu tabličnih proračuna te osnove interneta.
Nastava se izvodila tijekom radnog tjedna po tri nastavna sata, dok se tečaj održavao poslijepodne, kazala je Miličić dodajući i da je projekt ostvaren zahvaljujući Matra programu Kraljevine Nizozemske, Veleposlanstvu Australije i UNHCR-u te sredstvima Kraljevine Belgije kroz računalnu opremu.
Predsjednica udruge pohvalila se da su ovoga puta dobili još pet računala, čime je omogućeno istovremeno obučavanje više polaznika te je najavila i novi turnus u siječnju.
– Ovaj turnus je bio kraći zbog toga što su korisnici tražili manje opsežan tečaj i da kraće traje. Prošli su 60 sati obuke. Imali smo jednu grupu od jedanaest plaznika. Prijašnje grupe su bile po 6 polaznika zbog toga što smo imali šest računala. Nabavili smo još pet računala i pet stolova tako da smo povećali grupu, kazala je Miličić, ističući da novi turnus kreće sredinom sječnja te da i ovoga puta očekuju veliki broj zainteresiranih.