Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bez promjena u vrhu

17.12.2010. 23:00
Bez promjena u vrhu


Velemajstor Ivan  Šarić na A turniru i međunarodna majstorica Kristina  Šolić na B turniru i dalje drže  čelne pozicije na Međunarodnom šahovskom turniru Zadar Open 2010. koji se igra na  Boriku. Šarić je u sedmom  kolu remizirao s velemajstorom Goranom Dizdarom i sada ima 6 bodova, pola boda  više od najbližih pratilaca. U  istoj situacija dva kola prije  kraja turnira nalazi se i  Šolićka.
Vodeći dvojac ima dobre  šanse za osvajanje prvog mjesta, ali vjerojatno to neće moći  napraviti remizerskom taktikom pa se očekuju oštre borbe  u finišu. Šariću su za petama  austrijski velemajstor David  Shengelia i prvi nositelj turnira Mađar Ferenc Berkes, a  zatim slijede hrvatski velemajstori Zoran Jovanić i Goran  Dizdar sa pet bodova. Od domaćih Ivan Jakić ima 3,5 boda  nakon što je remizirao s velemajstorom Antom Šarićem,  a Saša Režan tri boda.
Na B turniru kolo vode  žene. Šolićku u stopu, s pola  boda prednosti prati Zrinka  Deur. U njihovu međusobnom ogledu najvjerojatnije će  pasti odluka o pobjedniku turnira. Pet bodova kao i deur  ima i Darko Popović iz Bosne  i Hercegovine. Od igrača iz  Zadarske županije i dalje je  najbolje plasiran Damir Kljako sa pet bodova. Junior Caspera Toni Petrušić ima 4,5  boda.
Zadnje kolo turnira igra se  danas s početkom u devet sati.