Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Molitva u spomen napoginule u Domovinskom ratu

17.12.2010. 23:00
Molitva u spomen napoginule u  Domovinskom ratu


Članovi Udruge  specijalne jedinice policije  “Poskoci” ovog četvrtka su obilježili 18 godina od pogibije  Dragana Žunića. Okupili su se  na onom istom mjestu gdje je  16. prosinca 1992. godine Dragan poginuo od četničkog snajperskog hica.
Članovi udruge su na tom  istom mjestu nedavno postavili  kameni križ, u spomen na hrabrog dozapovjednika tadašnje  specijalne jedinice policije.
 Osim članova udruge,  počast poginulom borcu odala  je njegova majka, zajedno s  nekolicinom članova obitelji  poginulih branitelja na zadarskom području.
 Molitvu je predvodio župnik  župe Vrana, don Šimun Šindija. Iako su vremenski uvjeti  na Velebitu trenutačno nepodnošljivi zbog ekstremnih temperatura i snijega, Poskoci su  hrabro ustrajali u svom već  tradicionalnom mimohodu kako bi odali počast onima koji  su za Hrvatsku dali ono najvrjednije, život.
 Nakon molitve prisutni su se  zaputili na mjesto gdje je postavljen križ i za poginulog branitelja Antu Baljaka, koji je  život izgubio u akciji Oluja 4.  kolovoza 1995. godine. Don  Šimun je uz molitvu blagoslovio mjesto sjećanja na žrtve  Domovinskog rata te su se  okupljeni nakon toga zaputili  na svetu misu koja je održana u  Slivnici. Udruga specijalne jedinice policije Poskoci, na čelu  s predsjednikom udruge Ivicom Kapetanovićem, na ovaj  način želi svima poručiti da se  na žrtve prethodnog rata, ali i  svih ostalih, nikad ne smije zaboraviti.