Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prvi ulični božićni sajam

17.12.2010. 23:00
Prvi ulični  božićni sajam


Nastojali smo da u ovo događanje uključimo što više naših obrtnika, poduzetnika te udruga, kao i pojedinaca koji žele ponuditi na štandovima božićnog sajma svoje proizvode i kreacije, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer


U  ulici Kraljice Elene u Biogradu na Moru otvoren je ulični  Božićni sajam. Ovaj sajam koji  se organizira prvi put u Biogradu trebao bi postati tradicionalan jer je temeljni cilj  okupljanje i druženje žitelja  grada i okolnih mjesta u ovo  predblagdansko vrijeme.
– Nastojali smo, kazao je  dogradonačelnik Marijan  Stopfer, da u ovo događanje  uključimo što više naših obrtnika, poduzetnika te udruga,  kao i pojedinaca koji žele ponuditi na štandovima  božićnog sajma svoje proizvode i kreacije. Ugodno smo  iznenađeni velikim odazivom  jer se i unatoč iznimno hladnom vremenu na sajmu pojavilo preko tridesetak ponuđača iz grada i okoline. Kako bi druženje doista bilo potpuno, osigurali smo i kulturni  program, a u njemu sudjeluju  muška klapa Biograd, KUD  Kralj Tomislav i biogradska  Gradska glazba te gosti klapa  Cambi, a svi dakako s prigodnim božićnim repertoarom, kazao je Stopfer.
Čin svečanog otvaranja  ovog prvog uličnog Božićnog  sajma u Biogradu pripao je  direktoru Turističke zajednice  grada Ivi Eškinji, koji je i  ovom prilikom pohvalio dobar  odaziv Biograđana.
– Udio i u ovoj manifestaciji  znatan je doprinos nastojanjima da se sezona što je moguće  više produži te da se umjesto  turističke sezone konačno  može govoriti o turističkoj godini u Biogradu, kazao je Eškinja.
Svoje mjesto na štandu imali su i biogradski osnovci, članovi društva Naša djeca i kreativne radionice biogradske osnovne škole. Darovni program, čestitke i ukrasi ipak su  činili najveći dio ponude. No  mnoge od posjetitelja privukle  su i Žene s osmijehom, udruga  iz Svetog Filipa i Jakova koja  je donijela veliki lonac slasnog  bakalara, a jedna porcija mogla se kupiti za deset kuna.  Tete iz Dječjeg vrtića Biograd  na svom su štandu prodavale  uratke dječje vrtićke radionice, a sav prihod namijenjen je  za potrebe liječenja dječaka  Roka Ugrinića.