Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U inat financijama i suspenziji

17.12.2010. 23:00
U inat financijama i suspenziji


Svakako da bi cure voljele da su uoči blagdana primile barem simboličan honorar, no to neće utjecati na naše nastupe i zalaganje na terenu – kaže Mazija


Susretom s liderom A-1  lige, košarkašice Zadra večeras (subota)  će u Puli zaključiti jesenski  dio natjecanja. U 18 sati na  parket dvorane Mirna Pattinaggio istrčat će domaći sastav koji je jedini poraz doživio  u prošlotjednom srazu s  omiškim Studencom – drugim najizglednijim kandidatom za Ligu za prvaka, dok  “bijelo-plave” na ogled s Istrankama dolaze ohrabrene s  tri uzastopne pobjede. Ona  posljednja, izborena sjajnim  izdanjem protiv Studenca, zalog je zadarskim nadama u  novo ugodno iznenađenje,  međutim, Marija Mazija, trenerica Zadra upozorava na  oprez:
– Neće nam biti lako reprizirati Studenac. Ova je  utakmica teža iz razloga što  smo suočene s gostujućim  terenom, odnosno s kvalitetnom ekipom koja će nastojati već u 10. kolu osigurati  plasman u Ligu za prvaka.  Naša nova pobjeda bila bi  pravo čudo, no dat ćemo sve  od sebe kako bi nastavili pozitivan niz. A ako se to ne  dogodi, nastojat ćemo prezentirati se u što boljem svijetlu i što bolje se uigrati za  važne dvoboje koji nas očekuju nakon božićno-novogodišnje stanke – reći će trenerica u čijoj se petorci i ovaj  put neće naći Lara Majstorović.
– Majstorović nam nedostaje, što će se osjetiti u  dvoboju s Pulom, a osjeti se i  po intenzitetu treninga.  Međutim, ona je još u fazi  oporavka te ne bi bilo pametno riskirati obnavljanje  ozljede. Izuzev manjih problema sa zglobom Lucije Perice, ostale su cure zdrave i s  nestrpljenjem iščekuju utakmicu u Puli – naglasila je  Mazija.
Zadru je, podsjetimo, zbog  suspenzije Saveza prijetilo  neodigravanje susreta s Pulom. Klub s Višnjika uspio je  uz pomoć Županije podmiriti  dio dugovanja za članarinu i  kotizaciju, no to u prijevodu  znači da košarkašice i njihovi  treneri i dalje nisu honorirani. Maziju smo upitali  boji li se da se loše financijsko stanje ne odrazi na  rezultat(e).
– Svakako da bi cure voljele  da su uoči blagdana primile  barem simboličan honorar,  no to neće utjecati na naše  nastupe i zalaganje na terenu.  Uvjereni smo da će predsjednik Olivio Meštrović napraviti sve kako bismo se  izvukli iz ove nezahvalne situacije. Znamo da nije lako,  no vjerujemo u njegov trud.  Do tada, mi ćemo na treninzima i utakmicama nastaviti davati sve od sebe –  odlučno će Mazija.
Raspored 10. kola: Pula –  Zadar, Croatia 2006 – Split,  Plamen Požega – Studenac  Omiš, Agram ZG Slobodan.
 


A-1 liga košarkašica




Rezultati 9. kola: Split – Plamen Požega 63:69, Studenac  Omiš – Pula 77:53, Agram ZG –  Croatia 2006 69:61, Zadar slobodan.
Pula 15, Studenac Omiš 14, Agram-ZG 12, P. Požega 11, Croatia 2006, Zadar 10, Split 9
U 10. kolu (18. prosinca) igraju: Pula –  Zadar, Croatia 2006 – Split, Plamen Požega  – Studenac Omiš, Agram ZG Slobodan.