Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uz božićne pjesme prema sretnijem Božiću

17.12.2010. 23:00
Uz božićne pjesme prema sretnijem Božiću


Na koncertu su nastupili Župni dječji zbor “Dominik Savio” iz Župe Gospe Loretske Arbanasi, muška klapa Ponistra iz Crnog, Gudački trio Glazbene škole “Blagoje Bersa”, ženska klapa Barufa iz Zadra te KUD Kolajna, u čijem su sastavu nastupili mandolinski sastav i mješovita klapa iz Zadra


U povodu  božićnih blagdana Ogranak  Arbanasi Gradske knjižnice  Zadar priredio je u četvrtak  navečer Božićni koncert na  kojem su brojni izvođači izveli najljepše božićne pjesme.
Na koncertu su nastupili  Župni dječji zbor “Dominik  Savio” iz Župe Gospe Loretske Arbanasi, muška klapa  Ponistra iz Crnog, Gudački  trio Glazbene škole “Blagoje  Bersa”, ženska klapa Barufa  iz Zadra te KUD Kolajna, u  čijem su sastavu nastupili  mandolinski sastav i mješovita klapa iz Zadra. 
 – Zadovoljstvo mi je pozdraviti mnogobrojnu publiku  na trećem, sad već možemo  reći, tradicionalnom  Božićnom koncertu koji  Gradska knjižnica priređuje  za svoje korisnike, rekla je  Lucija Perović, voditeljica  Ogranka Arbanasi, najavivši  brojne izvođače koji su prekrasnim izvedbama svima  znanih i tradicionalnih  božićnih pjesama oduševili  brojnu publiku. Perović je  istaknula da se ovaj koncert  organizira od samog početka  rada Ogranka Arbanasi.
Prvi su nastupili mališani  Župnog zbora “Dominik Savio” iz Župe Gospe Loretske  Arbanasi. Oni su koncert otvorili pjesmama “Adeste fideles”, “Zdravo mali Isuse” te  “Djetešce nam se rodilo”.  Časna sestra Antonija Jurić,  voditeljica zbora, rekla nam  je da su djeca uzbuđena zbog  nastupa i da rado pjevaju i  nastupaju.
Nakon njih nastupila je  ženska klapa Barufa, koja je  prvi put nastupila na ovom  koncertu i koja je publiku  oduševila zanimljivim kostimima. Naime, sve djevojke su  bile odjevene kao ženski Djedovi Božićnjaci. Svojim izvedbama pjesama “Svim na  zemlji”, “Narodi nam se” i  “Lean on me” izazvale su  glasan pljesak publike.
Nakon njih nastupio je gudački trio Glazbene škole  “Blagoje Bersa”, koji na koncertu nastupa već tri godine.  Trebao je nastupiti kvartet,  ali jedna je djevojka bolesna.  Ipak, i u smanjenom sastavu  tri učenice četvrtih razreda  zadarske glazbene škole  oduševile su publiku. One su  odsvirale “Adeste filedeles”,  jednu skladbu Mendelssohna  i Psalam.
Muška klapa Ponistra drugu je godinu zaredom nastupila na Božićnom koncertu  u knjižnici. Osim na ovom,  Ponistra nastupa na brojnim  božićnim koncertima gdje publiku oduševljavaju klapskim  obradama tradicionalnih  božićnih pjesama. Publiku u  knjižnici su darivali pjesmama “U sve vrime godišta”,  “Radujte se narodi” i “Bijeli  Božić”. 
KUD Kolajna pod vodstvom Renata Perovića nastupili su s mandolinskom sastavu i mješovitom klapom.
 – Ovo nam je drugi put da  smo nastupili u knjižnici.  Večeras je nastupio mandolinski sastav i mješovita  klapa te su izveli pet pjesama:  prvo je mandolinski sastav  odsvirao ‘Zvončiće’, a potom  su svi izveli miks ‘Radujte se  narodi’, ‘U sve vrime godišta’  i ‘Tiha noć’, potom dubrovačku pjesmu ‘Sretan ti Božić’  te za kraj ‘Bijeli Božić’ Zdenka Runjića, rekao je Perović,  dodavši da se sve pjesme  izvode uz pratnju instrumenata.
Na kraju su svi izvođači  zajedno otpjevali “Bijeli  Božić”, a pjesmi se pridružila  i publika.