Višnjik će odzvanjati božićnim pjesmama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Oko osamsto izvođača će u utorak, 28. prosinca, zapjevati za sve građane u dvorani Krešimira Ćosića, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare

Ovogodišnji dvanaesti po redu koncert „Tisuću glasova Božiću" okupit  će oko osamsto izvođača koji  će u utorak, 28. prosinca, zapjevati za sve građane u dvorani  Krešimira Ćosića. Na bini u  dvorani izmjenjivat će se različite klape, KUD-ovi, zborovi, kao i solisti, sastavljeni od  poznatih zadarskih pjevača.

- Ovogodišnji koncert je  koncepcijski različit od prijašnjih. Naravno, on je i ove  godine posvećen djeci, ali smo  uključili veći broj sudionika  zbog završetka škole i težeg  okupljanja djece, pa se ove  godine koncepcijski više približavamo Ciboninom koncertu u Zagrebu, kazao je umjetnički direktor koncerta Žan  Morović na novinskoj konferenciji održanoj u Nadbiskupskom ordinarijatu. Morović je  dodao i to kako na koncertu  sudjeluje dvanaest klapa; Pakoštane, Težaci, Cantus, Barufa, Sv. Nikola biskup, Kadena, Libar, Bibinje, Vir, Kulina kao i svećenička klapa Sv.  Zoilo te vokalni sastav Magnificat. Svoje programe izvest  će i solisti Amenda Stošić, Ićo  Sikirić, Zoran Jelenković, Ivan  Dražović, Mihovil Modrinić,  Marinko Rušev Bepo, Albino  Pino Kotlar te Branimir Buturić.

- Program i težište koncerta  su na hrvatskom Božiću, hrvatskoj glazbi i tradiciji, pa će  se tako izvesti neki od najvrjednijih napjeva iz glagoljaške baštine, kao i tradicionalne božićne pjesme. Moram  napomenuti i to kako će svi  sudionici, počevši od voditelja  pa do izvođača, nastupiti bez  naknade, kazao je Morović,  pozivajući sve građane da se  odazovu koncertu.

Redateljica projekta Milena  Dundov dodala je pak kako je  za najavljivanje točaka izabrala hrvatsku božićnu liriku. I  ona je, kao i Morović, iskazala  nadu da se građani u što većem  broju odazovu koncertu.

- Tisuću glasova Božiću nosi  jedno lijepo zajedništvo koje  nam je jako potrebno, kao i  poruku ljubavi, zaključila je  Dundov.

Medijima se obratio i nadbiskup Želimir Puljić ističući  zadovoljstvo nastavljanjem  ovakve tradicije proslave  Božića.

- Ove godine ona će posebno biti intonirana onim što  nas sljedeće godine očekuje, a  to je susret sa Svetim Ocem na  dan obitelji, pa neka i ovaj  koncert bude naš prvi susret  obitelji, djece i mladih u kontekstu obiteljskog ozračja,  uputio je Puljić.

Generalni vikar Milivoj Bolobanić, ujedno i predsjednik  organizacijskog odbora koncerta izrazio je želju da božićni  koncert „Tisuću glasova  Božiću" ove godine u potpunosti ispuni dvoranu na Višnjiku. Također, istaknuo je i gostovanje njihovog najvećeg  zbora Ivana Pavla II. koji je  nastupio prilikom posjeta pokojnog Svetog Oca.

- Ti ljudi su još tu, nastojali  smo da ih iz svih naših gradskih zborova, pa i iz nadbiskupije, ujedinimo u jedan velik zbor koji će pjevati na koncertu, pojasnio je Bolobanić.

Jučerašnjoj konferenciji,  osim navedenih, prisustvovali  su i tajnik nadbiskupa don Dario Tičić, direktor ŠC Višnjik  Dino Bajlo, Ivana Lončar u  ime OTP Banke, zahvaljujući  čijoj donaciji će se koncert i  održati, Josip Kraljić u ime  Zadarske Županije te  Snježana Jurinić u ime Grada  Zadra, koji također u koncertu kao sponzori i pokrovitelji.

Napomenimo i to kako je  ulaz na koncert slobodan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika trimer23
Božić u Ciboni?