Zadarski prehrambeni proizvodi u turističko-ugostiteljskoj ponudi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS

U sklopu manifestacije "Naši mali gušti" jučer je u Arsenalu održana panel rasprava na temu "Zadarski prehrambeni proizvodi u turističko-ugostiteljskoj ponudi". Na raspravi je uz predstavnike HGK Županijske komore Zadar te predstavnike suorganizatora Zadarske županije, Grada Zadra, HOK Obrtničke komore Zadar, Udruženja obrtnika Zadar, Turističke zajednice Zadarske županije i drugih, sudjelovalo i nekoliko proizvođača i ugostitelja. Damir Maričić, moderator rasprave, kazao je kako je cilj tribine da sudionici daju prijedloge kako unaprijediti suradnju ugostitelja i proizvođača, ali i pospiješiti plasman proizvoda zadarskog kraja. Zanimljiva izlaganja imali su Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadar i Ivo Dunatov, direktor TZ-a Zadarske županije.

- Napravljeni su određeni pomaci i činjenica je da su proizvodi koje imamo još mladi te da je njima teško ući na tržište. Imamo potencijal, resurse i proizvode, ali nemamo taj završetak i tim se problemom trebamo pozabaviti, kazao je Dunatov.

Dubravko Milin, pročelnik sekcije za ugostiteljstvo, kazao je kako su oni otvoreni za razgovore, ali je iznio i poražavajući podatak kako je od 3.700 ugostitelja, blokirano 2.300.

Zoran Katić, uime udruge malih obiteljskih hotela kazao je kako bi na ovakvim raspravama trebalo biti više mladih sudionika, a pričao je i o pilot projektima na kojima oni rade.

- Idemo prema tome da Hotel Vicko brendiramo kao eko hotel, a dobili smo i markicu od Ministarstva turizma. Radimo na pilot projektu nazvanom Hrvatski doručak i tu smo htjeli dati svoj štih i napraviti spoj plavo-zelene Hrvatske, a neke rezultate već imamo. Na švedskom stolu uz proizvode imamo i imena domaćih proizvođača, a neki od proizvoda su zagorski štrukli, dalmatinski pršut i slavonski kulen, kazao je Katić.

Zaključeno je kako će se prije proljeća ići na organizaciju svojevrsne edukacijske manifestacije na kojoj će se prezentirati nekoliko menija sastavljenih od proizvoda zadarskog kraja, s imenom proizvođača i mjestom porijekla određenog proizvoda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno