Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Započelo suđenje dvojcu zbog preprodaje opojnih droga

17.12.2010. 23:00
Započelo suđenje dvojcu zbog preprodaje  opojnih droga


Zbog preprodaje raznih vrsta opojnih droga jučer je  na Županijskom sudu u Zadru u ponovljenom postupku  započelo suđenje Igoru Božičeviću i Mariji Malobabić.
Božičevića se optužnicom tereti da je od početka listopada pa  do 27. prosinca 2001. godine u Zadru u pet navrata od  Malobabić kupovao te potom preprodavao marihuanu, amfetamin i ecstasy. Navodi se kako je početkom listopada 2001.  godine od Malobabić kupio i preprodao pola kilograma marihuane, a petnaestak dana kasnije 300 grama. Potom da je u  studenom 2001. u dva navrata od nje kupio i preprodao 30  tableta ecstasyja i 20 grama „speeda” te konačno 27. prosinca  2001. godine ponovno istu količinu ecstasyja i amfetamina.  Policija mu je 31. prosinca u pretresu stana pronašla 10 paketića  s ukupno sedam grama „speeda” pripremljenog za prodaju, te  pet tableta ecstasyja kao i 3.915 kuna za koje se sumnja kako  potječu od već prodane droge iz posljednje kupljene količine.
Malobabić, koja se jučer nije pojavila u sudnici, već ju je  zastupala njezina odvjetnica, se tereti da je više puta od  nepoznate osobe u Velikoj Gorici nabavljala razne droge i  potom ih u pet navrata prodavala i prvooptuženom. U njezino  ime odvjetnica je kazala kako se na navode optužnice ona ne  osjeća krivom, dok se Božičević izjasnio krivim za prodaju, ali  ne i za udruživanje. Centar za socijalnu skrb Zadar predložio je  da se prema prvooptuženom primijeni maloljetničko pravo jer  smatraju kako je djelo za koje ga se tereti odraz njegove dobi u  to vrijeme. Na prijedlog obrane na sljedećoj raspravi u svojstvu  svjedoka saslušat će se
Vladimir Božičević, otac prvooptuženog i njegova dugogodišnja djevojka Andrea Dragaš. Suđenje se nastavlja.