Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Žene koje žele nešto postići

17.12.2010. 23:00
Žene koje žele  nešto postići


U prostorijama Hrvatske gospodarske komore –  Županijske komore Zadar jučer  je završio drugi modul besplatnog seminara za buduće poduzetnice u sektoru turizma i usluga  “Kako započeti posao” koji je u  vezi s projektom „Razmjena tehničke pomoći i dobre prakse radi  promidžbe ženskoga poduzetništva u sektoru turizma i usluga”, te su dodijeljena priznanja  svim sudionicama seminara. Na  završnoj svečanosti seminara govorile su zadarske poduzetnice  Mirjana Šarin i Ivana Jukić Šarin  kao i talijanske poduzetnice.
Ovim povodom, Zadar su  posjetile i predstavnice partnera Hrvatske gospodarske  komore; Lara di Vicenz – Finest Spa, Liana Benedetti iz  Gospodarske komore iz Padove, Federica Cauz iz provincije Pordenone te konzultantica Marija Klarić.
– Izuzetno mi je drago da smo  došli u Zadar i upoznali toliko  žena koje žele nešto postići,  koje imaju viziju i nadamo se da  ćemo nastaviti i produbiti suradnju između Hrvatske i Italije, kazala je Monica Gilli, poduzetnica iz Italije.
Poduzetnica Elena Annovazzi i Mirella Ianna predstavile su  svoje poslovne projekte na kojima su radile te su pojasnile s  kakvim su se problemima susretale u svojim poslovnim karijerama, kao i zadarske poduzetne koje su ženama poručile kako trebaju raditi sebi i  ostvarivanju svojih ciljeva.
– Iskreno, svaki dan je borba  i stalno se susrećem s raznim  izazovima, ali ipak nastavljam  dalje i razvijam i svoje ostale  ideje i čast mi je biti ovdje sa  ženama koje imaju entuzijazam za pokretanje poslova,  kazala je zadarska poduzetnica Ivana Maršan Jukić.
Sve sudionice seminara „Kako započeti posao”, s predanim  poslovnim planovima dobile su i  priliku za sudjelovanje na sljedećem seminaru za žene poduzetnice koje će organizirati  Hrvatska gospodarska komora  – Županijska komora Zadar.
Nakon svečanosti, gošće iz  Italije prošetale su Zadrom te  pogledale neke od zadarskih  znamenitosti.