Sutkinja istrage mora ponovno odlučivati o Sinovčićevu istražnom zatvoru

Slika korisnika admin
FAH

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu ukinulo  je odluku istražne sutkinje Jadranke Mandušić o odbijanju jamčevine za  optužene u aferi "Ribar", saznali smo od Krešimira Devčića, glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu. Do ukidanja je došlo, kazao je  Devčić za Zadarski list, zbog proceduralne pogreške, odnosno zbog toga  što odluka sutkinje o odbijanju jamčevine nije bila dovoljno obrazložena  jer u njoj nisu navedeni svi relevantni čimbenici vezani uz određivanje  istražnog zatvora i jamčevinu.

Iako je drugostupanjsko vijeće, razmatrajući žalbe, ukinulo sutkinjinu  odluku Sinovčić i ostali do nove odluke neće napuštati Remetinec, doznaje se na sudu.

Optuženi u aferi su Reno Sinovčić te bivši i sadašnji direktori NK Zadra  Novica Erlić i Dalibor Zebić, bivši pročelnik zadarske Porezne uprave  Vjekoslav Jurlina i sadašnja pročelnica Stoja Mučaji te poreznici Željan  Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić.

Tako će se optuženici u sljedećih nekoliko dana, možda već sutra, ponovno naći na Županijskom sudu gdje slijedi nova  odluka o jamčevini.  Podsjetimo, odluku o odbijanju jamčevine sutkinja je donijela 3. prosinca, a kako je tada navedeno, jamčevina je odbijena zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, njih oko 150 u ovoj fazi istrage. 

Privedeni se terete za malverzacije u vrijednosti preko 130 milijuna  kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno