Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sabina Glasovac potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a

17.12.2016. 23:00
Sabina Glasovac potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a


Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a bit će ubuduće Arsen Bauk, a potpredsjednici Sabina Glasovac i Gordan Maras, odlučilo je Predsjedništvo stranke na sastanku u Novoj Gradiški.
Predsjednik stranke Davor Bernardić nije želio biti predsjednik kluba jer, kako se saznaje, želi što većem broju kolega dati što više zaduženja, a on će se više baviti ukupnom politikom stranke. U skladu s tim načelom, za potpredsjednicu kluba izabrana je primjerice Sabina Glasovac koja je na nedavnim izborima podupirala Ranka Ostojića, a sada će imati priliku više raditi i za novo vodstvo stranke, jednako kao što je ideja »novoga Iblera« i da kandidature za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima ponudi nacionalno istaknutim SDP-ovcima, bez obzira koga su podupirali donedavno u stranci. Dapače, baš onima koji nisu bili prvi Bernardićevi fanovi donedavno ponudit će se da se okušaju na lokalnim izborima – moguće Milanki Opačić u Zagrebu, ako kandidat ipak ne bude Ivo Jelušić, potom Peđi Grbinu u Puli, Ranku Ostojiću u Splitu, Sabini Glasovac u Zadru itd. Ideja je Iblera da se ljudi maksimalno dokažu u svojim bazama iz kojih dolaze, te da u konačnici i povećaju broj gradova u kojima SDP može pobijediti.
– Stav stranke je da na lokalne izbore treba ići s jakim ljudima. Kolege Ranka Ostojića, Peđu Grbina i druge vidim kao kolege koji mogu dati velik doprinos SDP-u i razvoju svojih lokalnih sredina, kaže Bernardić.
Na zatvorenom dijelu sjednice burne reakcije je izazvala ideja nekih da stariji zastupnici, s više iskustva, manje sami nastupaju u Saboru, a da više pomažu mlađim kolegama u pisanju govora i njihovoj promociji, čime bi zapravo neki zastupnici ostali marginalizirani. No, nakon oštrih istupa Milanke Opačić i Nenada Stazića, sam predsjednik Bernardić na kraju je ustvrdio da svatko treba dati svoj maksimum.
Na skupu u Novoj Gradiški proklamirano je pet programskih načela, od kojih je prvo povratak povjerenja u socijaldemokraciju, drugo je sklapanje savezništva s cijelim spektrom lijevih intelektualaca, gospodarstva i akademske zajednice u cilju jačanja SDP-a i same ljevice, treće je priprema stranke za lokalne izbore, četvrto dobro društvo kao garancija zaštite radnika i radničkih sloboda, a peto razvoj industrije i održivi razvoj Hrvatske kao temelj stvaranja nove vrijednosti, rekao je Davor Bernardić u izjavi za medije.
Najavio je kako će prvi sastanak s intelektualcima lijeve orijentacije imati već danas, a saznaje se da će prvi u nizu biti dr. Antun Vujić, koji se smatra glavnim ideologom stranke već niz godina.