Tolušić s predstavnicima 18 lokalnih samouprava potpisao ugovore za sanaciju šteta u poljoprivredi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
MINISTAR S DAROVIMA
Sredstva od 6,5 milijuna kuna za sanaciju osigurana su u proračunu Ministarstva poljoprivrede
Zvonko KUCELIN
Ministar Tomislav Tolušić i župan Božidar Longin

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede potpisao je u Zadru ugovore i dodijelio sredstva u ukupnom iznosu od 6,5 milijuna kuna za 18 jedinica lokalne samouprave za sanaciju šteta nastalih na poljoprivrednim površinama, poljskim putevima i nerazvrstanim cestama u poplavi. Riječ je o gradu Ninu te općinama Bibinje, Galovac, Kali, Pakoštane, Pašman, Kukljica, Poličnik, Posedarje, Preko, Privlaka, Ražanac, Sali, Starigrad, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Vrsi i Zemunik Donji.

Rezultat je ovo dobre i brze reakcije župana Božidara Longina s premijerom Andrejom Plenkovićem i članovima Vlade nakon poplave 11. rujna.

- U ovo božićno vrijeme stigao nam je ministar Tolušić s darovima, kroz šalu je rekao Longin i nastavio:

- Zahvaljujem se na brzoj reakciji Vlade i resornog ministarstva. Moram napomenuti kako Hrvatske šume već rade na sanaciji poljskih puteva na Dugom otoku gdje je na mjestima odnesen gornji i donji sloj, izjavio je Longin te ponovio kako je ukupan iznos šteta u poplavi 320 milijuna kuna. 

Sredstva od 6,5 milijuna kuna za sanaciju  osigurana su u proračunu Ministarstva poljoprivrede.

- Isplata će biti najkasnije do kraja godine. Izuzev ovih sredstava, iz državnog će se proračuna isplatiti još 30 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu, od čega će najveći iznos dobiti grad Zadar. Općine Zemunik Donji, Preko, Pakoštane, Poličnik te gradovi Benkovac i Nin dobit će još 28 milijuna kuna iz Mjere 7.2.2. za koju su aplicirali, najavio je ministar Tolušić.

U ime okupljenih načelnika i gradonačelnika u Zadarskoj županiji koji su prisustsvovali potpisivanju ugovora o isplati sredstava, ministru je zahvalio Emil Ćurko, gradonačelnik Nina, grada koji je pretrpio najveće štete u rujanskoj poplavi.

Iznosi koje su jedinice lokalne samouprave dobile od Ministarstva poljoprivrede isplaćuju se proporcionalno prijavljenoj šteti.

Grad Nin od Ministarstva poljoprivrede dobio je milijun i 400 tisuća kuna. Općina Galovac dobila je 100 tisuća kuna, Općina Bibinje 150 tisuća kuna. Općina Kali  80 tisuća kuna, Općina Pakoštane 35 tisuća kuna, Općina Pašman 250 tisuća kuna, Kukljica 100 tisuća kuna. Općina Poličnik dobila je 540 tisuća kuna, Općina Posedarje 100 tisuća kuna, Preko 185 tisuća kuna. Općina Privlaka dobila je milijun i 100 tisuća kuna, Općina Ražanac 300 tisuća kuna, Općina Sali milijun kuna.

Općina Starigrad dobila je 180 tisuća kuna, Općina Sukošan 160 tisuća kuna, Općina Sv. Filip i Jakov 700 tisuća kuna, Općina Vrsi 40 tisuća kuna, a Općina Zemunik Donji 80 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno