Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Zamke Šibenčana izbjeći maksimalnim pristupom

18.12.2018. 10:50
HT PREMIJER LIGA Zamke  Šibenčana  izbjeći  maksimalnim  pristupom


Blagdansko vrijeme za košarkaše svake sezone donosi pojačani ritam utakmica, pa će Zadrani nakon ubitačnog petka i subote te  okršaja kontra Igokee i Škrljeva danas ponovno na teren. U Krešinom  domu s početkom u 19 sati gostuje susjedski rival Šibenik što je samo sebi dovoljan mamac za kojeg gledatelja više na tribinama nego što je  inače slučaj. Favorit u ovom srazu definitivno je sastav Ante Nazora koji  se nada  puno boljem izdanju svojih štićenika nego što je to bilo u predgrađu Rijeke u subotu.
– Možemo očekivati dobru utakmicu. Šibenik izuzetno respektiram.  Pokazali su ove sezone dobre igre, primjerice pobjedom protiv Cedevite.  U pozitivnom su tonusu  i dolaze nam na Višnjik napraviti što veće probleme i sigurno je da ova utakmica ima jednu posebnu draž kao i posebni naboj te šušur oko terena. Dosta toga je do nas i stoga će biti bitno da  budemo maksimalno spremni i borbeni. Ako se referiramo na posljednju protiv Škrljeva svaka utakmica u domaćem prvenstvu donosi  određene zamke i ako nisi na sto posto može se ući u negativan rezultat i  s tim upasti u probleme – najavio je gostovanje Šibenčana trener Nazor  pritom istaknuvši neke igrače u gostujućim redovima na koje treba svakako pripaziti. Šibenik nakon 10 kola ima najboljeg strijelca lige, Martina  Junakovića s 20.4 poena u prosjeku kao i najboljeg skakača Tonka Vuku  koji uhvati 8.8 lopti po utakmici.


Junaković, Vuko, Nakić…
– U Šibeniku ima dosta igrača koji su sposobni igrati u višem rangu nego što je to HT Premijer liga. Tako da možemo očekivati da će se htjeti  dokazati, a na nama je da uđemo u susret u pravom ritmu i ometemo ih  u njihovim namjerama. Junaković je došao svojim trudom i zalaganjem  do prvog 'playa' reprezentacije. Koliko god to bilo nekima čudno momak  je to potpuno zaslužio svojim igrama. To je jedan od onih igrača koji će  se htjeti dokazati. Tu bih istaknuo i Nakića koji je po meni igrač koji je  stalno na nekoj granici da probije taj plato i ode u rang više. Također moj  nekadašnji junior Tonko Vuko spada u tu kategoriju kao i Bašić koji uvijek može ući u šutersku seriju. Mi ne smijemo ništa raditi na pola, nego  sve na sto posto iako nam je pakleni ritam u ovo blagdansko vrijeme –  izanalizirao je Nazor protivnika i zahvalio se na susretljivosti uprave kluba iz Krešimirovog grada. Pristali su na zahtjev Zadra da se utakmica sa  sljedećeg vikenda prebaci ranije na utorak kako bi se mogli pripremiti za  petak kad na Višnjik stiže FMP.
– Ne smijemo uzeti taj naš naporni ritam kao nikakav alibi. Tim više bi  se zahvalio ljudima iz Šibenika što su bili korektni i što su stavili košarku  na prvo mjesto, a ne neke administrativno-knjiške pamflete, pa onda riskiramo da se netko ozlijedi ili da netko strada na cesti. Kapa do poda  mojim prijateljima iz Šibenika – zahvalio se Nazor Šibenčanima i izrazio  želju za pravom atmosferom na Višnjiku večeras.
– Nadam se da ćemo biti puno spremniji za ovu utakmicu nego što  smo bili protiv Škrljeva, a da ne govorim na onu nakon pauze protiv Cedevite. Želimo doma pred našom publikom u ovo Božićno vrijeme napraviti pravu atmosferu i napravit ćemo sve s naše strane da tako i bude.


Kadeti Zadra prvaci Dalmacije
Kadetska selekcija KK Zadra predvođena trenerom Markom Selinom pobjedom  nad Splitom na Gripama 95:86 osvojila je naslov prvaka Dalmacije. Neizvjestan  dvoboj Zadrani su prelomili u produžetku, a s ovim uspjehom su osigurali nastup u  Jedinstvenoj kadetskoj ligi koja starta u siječnju 2019. godine.
Naslov su osvojili: Toni Vidov,  Tomislav Mihael Buljan, Karlo Kovačević, Romano  Surać, Toni Vanjak, Lovre Stanović, Josip Tomić, Duje Brala, Domagoj Horvat, Maksim Matulina, Mikolaj Klimontowicz, Lovre Klarić, Krševan Klarica, Šime Mrkić,  Marko Viduka. Trener: Marko Selin.