Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kadija poručila nagrađenima: Budimo jedni drugima podrška jer uspjeh svakog od nas je uspjeh destinacije!

18.12.2018. 16:10
Kadija poručila nagrađenima: Budimo jedni drugima podrška jer uspjeh svakog od nas je uspjeh destinacije!


Danas je u hotelu Kolovare održana tradicionalna, 17. po redu, svečanost dodjele godišnjih nagrada koju Turistička zajednica Zadarske županije dodjeljuje u suradnji sa Zadarskim listom. Nagrade su  dodjeljene institucijama, događanjima i osobama koje su svojim radom  doprinijele još jednoj uspješnoj i rekordnoj turističkoj sezoni u kojoj je  Zadarska županija rasla najviše od svih primorskih regija u državi.
Svi nagrađeni posebno su se istaknuli u nastojanjima i rezultatima  stvaranja i razvoja dodatne turističke ponude, doprinijele su u brendiranju zadarske turističke regije i njenih priozvoda s dodanom vrijednošću te rezultirale produljenjem sezone.
Direktorica ureda TZ Zadarske županije Mihaela Kadija naglasila je  kako je Zadarska županija s 1 900 tisuća gostiju i 14,5 milijuna noćenja  uz rast od 6% rekorder rasta,  a nagrađeni ljudi, događanja, institucije i  tvrtke, prema mišljenju TZZŽ-a, itekako tome pripomogli.
-Današnjem turistu izuzetno je bitno vidjeti svog domaćina, osjetiti  se “domaće”, iskusiti doživljaje destinacije, a ne samo prenoćiti i otići.  Upravo zato razvoj moramo usmjeravati na kvalitetu, ne samo kvantitetu, objasnila je dodavši kako smo premali da bi jedni drugima bili  konkurencija.
-Budimo jedni drugima podrška jer uspjeh svakog od nas  je uspjeh destinacije, zaključila je.
Direktor i glavni urednik Zadarskog lista, Šenol Selimović, u svom je  govoru naglasio kako mu je drago što je Zadarski list, kao vodeći regionalni medij, aktivni dio ove priče te što sudjeluje u ovako velikom i poticajnom događaju za razvoj zadarskog turizma.
-Uloga medija je svakako nezaobilazna i vrlo bitna u predstavljanju,  kreiranju ali i mijenjanju tradicije koja predstavlja sastavni dio turističke ponude, tako i Zadra i Zadarske županije. Ono što je turizam u  ukupnom gospodarstvu Zadarske županije, to je i Zadarski list u medijskom svijetu naše regije, kazao je Selimović podsjetivši nazočne kako  21. prosinca Zadarski list obilježava 20. godišnjicu od izlaska prvog broja dnevnog lista,a  dogodine 25.godišnjicu postojanja (op.a. Zadarski list  je 5 godina izlazio kao tjednik).
Prije no što je uručio nagrade i priznanja, predsjednik TZZŽ Božidar  Longin ponosno je naglasio kako je 2018. godina bila izuzetno uspješna.
-Kao destinacija postali smo izuzetno privlačni čemu svjedoče i brojke koje se penju u nebo. Rastemo kao destinacija, kao županija smo  sve kvalitetniji, a tome su svakako pridonijele nagrađene institucije,  osobe i tvrtke, kazao je te nastavio s dodjelom.
Nagrađeni su:
– Samostan bendiktinki Svete Magdalene na Pagu za stalnu izložbu  crkvene umjetnosti. Nagradu je preuzela Ana Bukša, suradnica Samostana
– D-Marin marina Dalmacija za domaćinstvo nautičkog super spektakla pod nazivom “52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup”. nagradu je  preuzeo Božidar Duka, regionalni direktor
– TZ grada Nina za kontinuirani i ustrajni rad na brendiranju i prepoznatljivosti destinacije. Nagradu je preuzela Marija Dejanović, direktorica TZ Grada Nina
– Organizacija polufinalnog susreta Davis Cup-a na ŠC Višnjik koji je  osigurao promociju Zadra i Županije te ih približio milijunskom gledateljstvu diljem svijeta. Nagradu je preuzeo Denis Karlović, direktor ŠC  Višnjik
– Zadar Cooking class i agencija “Terra travel” za osmišljavanje novog  turističkog proizvoda i unaprijeđenje turističke ponude destinacije. Nagradu je preuzela Nada Žakula, voditeljica projekta
Posebna ovogodišnja priznanja dodjeljena su:
-OPG-u Babac-Damjanić za razvoj turizma zaleđa. Nagradu su preuzeli voditelji OPG-a, Sandra Babac i njen suprug Alan Damjanić
-OPG-u Matulić za razvoj i unaprijeđenje turizma na otoku. nagradu  je preuzeo jedan od voditelja OPG-a, Krsto Matulić.
Nagrađeni pojedinci su:
-zadarski barkajol Zvonko Gregov za razvoj dodatne turističke ponude te doprinos brendiranju destinacije. Nagradu je preuzeo osobno  Zvonko Gregov
-Frane Skoblar za kontinuirano ulaganje i unaprijeđenje usluga i sadržaja hotelskog poduzeća Turisthotel d.d. Nagradu je preuzeo Ivo Bobić, direktor Zaton Holiday Resorta.


Romantičan, kraljevski, jedinstven – grad Nin
Marija Dejanović, direktorica nagrađene Turističke zajednice  "kraljevskog" grada Nina, kazala je kako joj je iznimno drago što su  njihov trud i rad ponovno prepoznati od strane struke.
-Grad Nin je dobitnik mnogobrojnih priznanja, točnije njih 41, među  kojima i dvije prestižne titule – EDEN oznaku i oznaku jedne od najromantičnije europske destinacije. One svakako privlače nove turiste, posebice one koji vole zeleni turizam i turizam romantike, kazala je Dejanović dodavši kako je tajna njihova uspjeha u velikoj ljubavi i predanosti poslu. Dodala je kako je, bez obzira što Nin trenutno izgleda poput  gradilišta zbog uređivanje donjeg i gornjeg gradskog mosta, svejedno  romantično i idilično.


Kuhanje domaće spize s poznatim kuharima – pun pogodak!
Nada Žakula voditeljica nagrađenog projekta Zadar Cooking class  agencije “Terra travel”, oduševljena je količinom pozitivnih reakcija na  prvi ovakav turistički proizvod u zadarskoj regiji.
-Toliko nam dobro ide da nam sezona još uvijek traje. Počeli smo tijekom ljeta 2018., uglavnom zbog turista, a sada, preko zime, organizirali smo mnoštvo radionica za naše domaće ljude te smo za njih doveli  poznate hrvatske kuhare koji, uz opuštenu atmosferu i učenje, za sve  ljubitelje domaće spize, održavaju radionice kuhanja poput radionice  bakalara, kolača,… ali tu su i egzotične radionice poput azijske kuhinje,  kazala je Žakula dodavši kako su im u gostima već bili Tom Gretić i  Ivan Pažanin, sljedeći na redu je Hrvoje Zirojević, nakon koje dolazi i  David Skoko.
-Projekt je odlično prihvaćen, posebice zbog mogućnosti sudjelovanja. Kad smo kretali, nismo bili sigurni kako će to ići, međutim na kraju  su i zimske radionice naišle na plodno tlo, kazala je Žakula dodavši kako će činjenicu da su prvi s ovim proizvodom na području Zadra svakako nastojati iskoristiti i u narednim godinama dodatno unaprijediti.
-Ponosni smo što smo prvi. Za narednu godinu osluškujemo želje,  nadopunjujemo program i svakako planiramo pružiti nešto više, zaključila je.