Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NK ZADAR Mislav Karoglan čeka potvrdu Nadzornog odbora

18.12.2018. 18:15
NK ZADAR Mislav  Karoglan  čeka  potvrdu  Nadzornog  odbora


Mislav Karoglan trebao bi uskoro biti imenovan novim trenerom nogometaša Zadra. Mladi (36 godina) trener koji je lani matičnu  Croatiju iz Zmijavaca doveo do titule prvaka Treće HNL – jug načelno je  dogovorio angažman na Stanovima, a od službene potvrde dolaska na  novu dužnost  dijeli ga još odluka Nadzornog odbora zadarskog drugoligaša. Budući da je Zadar sportsko dioničko društvo "ispod radara" Nadzornog odbora ne može proći nijedna odluka važna za rad kluba. Tako i  kad je riječ o imenovanju trenera prve momčadi. Za Svetka Ćustića, direktora kluba, dvojbi nema, Karoglan je njegov izbor nakon što se klub  razišao s Krešimirom Sunarom koji je momčad vodio u prvom dijelu sezone.
– Karoglan je mlad i perspektivan trener od kojeg očekujemo pravi rezultat. Očekujemo i njegovu dobru suradnju s trenerima koji su klubu  zaduženi za mlađe selekcije kako bismo počeli stvarati mlade igrače za  prvi sastav – izjavio je Ćustić.
Karoglan se trenerskim poslom počeo baviti u travnju 2016., po završetku igračke karijere. Na klupi Croatije zamijenio je Marija Todorića i  pod njegovim je vodstvom momčad iz Zmijavaca lani odigrala sjajnu sezonu. Prošle jeseni Croatia je završila na devetom mjestu u konkurenciji  16 momčadi.
– Našem treneru, igraču i nadasve mentoru i pedagogu puno uspjeha  na trenerskoj klupi NK Zadra žele uprava, igrači i vjerni Noćni jahači –  napisali su na facebook stranici Croatije.
Najveći uteg Karoglanu u novom poslu (dakako, ako mu NO ne pokaže  odbijenicu) može biti trenersko neiskustvo. Na Stanovima su tako preuzeli određeni rizik nakon što su do sada "igrali" uglavnom na iskusnija  trenerska imena. No, nakon odlaska Ferde Milina u kolovozu 2014. dugoročne suradnje nije bilo ni s jednim trenerom. Hoće li Karoglan biti iznimka, tek će se vidjeti, ali jasno je da je pred novim trenerom težak put  dokazivanja, kako rezultatskog tako i kadrovskog. Nema dvojbe da se Zadar mora okrenuti stvaranju igrača iz svog pogona, da je klub puno toga  mijenjao proteklih sezona, od igrača do trenera, baš kao što je neupitan  niz pozitivnih stvari koje su se dogodile u Ulici Hrvoja Ćustića. Jedan od  ključnih je ta da je Zadar izbjegao sudbinu mnogih prvoligaša koji su nakon ispadanja iz najjačeg ranga gotovo nestali s nogometne karte Hrvatske. No, Druga liga, dugoročno, Zadranima nije posebno zanimljivo natjecanje i klub će, želi li učiniti završni korak naprijed, morati tražiti mogućnosti kako se vratiti među prvoligaše. A prepreke na tom putu su  brojne. Možda i najvažnija su (ne)uvjeti koje trenutačno nudi stadion na  Stanovima…


Nadzorni odbor popunit će Knežević  i Kokić
Od pet mjesta u Nadzornom odboru NK Zadar trenutačno su popunjena tri. Na njima sjede Josip Miočić, Damir Kalapač i Krešimir Zorić koji čekaju Skupštinu kluba  zakazanu za 10. siječnja 2019. kada bi trebala biti potvrđena preostala dva mjesta.  Novi članovi NO-a tako će postati Damir Knežević i Šime Kokić koji će onda s aktualnim trojcem između sebe odabrati predsjednika.


Karoglan bio na probi u Zadru
Zanimljivo da je Karoglan svojevremeno kao mladi igrač bio na pripremama Zadra. No, na Stanovima se nije zadržao niti odigrao službenu utakmicu pa je karijeru  gradio u drugim sredinama. Osim u Croatiji igrao je u Kamen Ingradu, Rijeci, slovačkoj Žilini, izraelskom Hapoel Nazaretu, Širokom Brijegu, Zrinjskom, Imotskom, a  dio radnog staža odradio je i u singapurskim klubovima.