Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SUTRA TOČNO U PODNE Proglašenje najribolovaca i fešta od bakalara

18.12.2018. 13:05
SUTRA TOČNO U PODNE Proglašenje  najribolovaca i  fešta od bakalara


Završen je ovogodišnji, četrnaesti po redu, Natječaj Plodova  zemlje i mora Zadarskog lista. Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu  prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od  panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova  zemlje i mora Nedjeljko Jusup je težak i odgovoran zadatak – izabrati  pobjednike, najuspješnije ribolovce, ljude koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.
Nagrađeni će biti trojica najuspješniji u kategoriji NAJULOV, NAJPOTHVAT, RIBARSKO SRCE te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg  zubaca, brancina, podlanice, lice, arbuna i lignje.
Ove se godine natječaju odazvao 41 natjecatelj. Ukupno je ostvareno  50 ulova ukupne težine 328,503 kilograma od čega je 318,393 kilograma  bila riba, a 10,11 kilograma su bile sipe i lignje.
Premda su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan,  neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.
Za najuspješnije su predviđeni pehari i plakete dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu natjecanja čeka i velika nagrada  GRAND PRIX. To je VANBRODSKI MOTOR YAMAHA, dar Zadarskog  lista, vrijedan 10.421 kunu koji će vjerujemo biti na korist pobjedniku i  pomoći mu da ostvaruje još bolje i kvalitetnije ulove.
A sve će se to odigrati sutra, u JK Uskok, točno u podne uz veliku  feštu od bakalara koju priprema osoblje Piazza catering,  probrana vina  naših najeminentnijih vinara i pjesmu Zorana Jelenkovića.(Boris BULIĆ)