Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

TUŽBA ZA KLEVETU Izdan novi nalog za Sinovčićevo privođenje

18.12.2018. 10:43
TUŽBA ZA KLEVETU Izdan novi nalog za Sinovčićevo privođenje


Reno Sinovčić, optužen za kazneno djelo klevete, ni jučer se  nije pojavio na Općinskom sudu. Sudac Ante Bačić raspravu je zaključio izdavanjem još jednog naloga za privođenje, zakazujući novu  raspravu za siječanj. 
Raspravi se odazvao Milan Petričić, branitelj tužitelja Antuna Novoselovića koji je Sinovčića tužio za klevetu nakon što ga je ovaj 2014. godine na sjednici Gradskog vijeća opružio za silovanje samohrane majke.
Sud je dosad izdao već više provedbenih naloga, no policija Sinovčića  niti jednom nije mogla naći na naznačenim adresama.  Po uobičajenoj  špranci, Sinovčić se i uoči ove rasprave javio sudu rekavši da je "u inozemstvu" obećajući da će se odazvati idućoj raspravi.
Naime, na raspravi 9. studenog Sinovčić je najavio razgovore sa svjedocima navodnog silovanja, spominjući na kraju rasprave čak i imena  dvojice inspektora zadarske policije koji su se navodno našli u stanu u  kojemu je, prema njegovim tvrdnjama, počinjeno ovo kazneno djelo.  Sinovčić je na zadnjoj raspravi sucu Bačiću predložio da on i Novoselović idu na poligraf, no sudac je to odbio pitajući ga: "Imate li što konkretno, kakve svjedoke, osim ovog poligrafa?". Sinovčić mu je odgovorio:
– Kada je osoba iks došla k meni i sve to ispričala, i ona i njen dečko  živjeli su u strahu. Rekla mi je da je bio pijan kada je to napravio. Tijekom ovog postupka bih kao svjedokinju predložio osobu koja je bila  predmet napada tužitelja, međutim, znam da je za osoba u strahu. I  njezin otac je u strahu, pa hoću li ih predložiti zavisi od razgovora. Postoji šest osoba koje znaju za događaj o kojem sam pričao, ali ne bih iznosio imena – kazao je optuženi.
Umjesto dovođenja svjedoka, Sinovčić je danas izostao s još jedne  rasprave, o čemu je sudac Bačić kazao:
– Javio se jučer oko 14.30 sati kako ne može doći na raspravu jer se  nalazi u inozemstvu, da je stupio u kontakt sa svjedocima  te da je jedan od njih spreman svjedočiti i da će sudu dostaviti njegovu adresu –  kazao je sudac, napominjući kako će Sinovčića opet dovoditi putem  policije.
Osim zbog "puta u inozemstvo", Sinovčić je sa rasprava izostajao i iz  drugih razloga, a jedan od njih je dolazak na sud bez odvjetnika. Bilo je  to  još u travnju ove godine, čime je dobio još jednu mogućnost odgode.  Na idućoj se raspravi ipak nije pojavio iako je obećao doći čak s odvjetnikom. Sudac je tada kazao da je "dosta Sinovčićevog cirkusa" te donio  odluku o privođenju, no policija Sinovčića nikad nije pronašla na njegovoj adresi.
Proces dug četiri  godine tako već ulazi u petu, pa ostaje čekati hoće li  se u siječnju Sinovčić konačno pojaviti na sudu, i to s obećanim svjedocima.