U tijeku radovi na izgradnji i opremanju suvremenog dječjega parka na Višnjiku

Slika korisnika mkvanja
U SKLOPU ŠC VIŠNJIK
Dječji park nudit će brojne zabavne sadržaje

U tijeku su radovi na izgradnji i opremanju suvremenog dječjega parka u sklopu ŠC-a Višnjik.

- Za dječji park dobili smo 650 tisuća nepovratnih kuna iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na natječaju smo dobili i 160 tisuća kuna iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Radovi su u tijeku i na površini od šest i pol tisuća četvornih metara u području borove šumice, kad sve bude dovršeno, naši najmlađi sugrađani dobit će prikladan, suvremeno opremljen kutak za različite aktivnosti odgovarajuće svojoj dobi – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Prema projektu sve postavljene sprave namijenjene su djeci od dvije do deset godina i omogućit će im niz sadržajnih i zanimljivih aktivnosti, uključujući i malu trim stazu Novim dječjim igralištem ŠC Višnjik dobit će još jedan kvalitetni i besplatan sadržaj za dio od četiri tisuće svojih svakodnevnih posjetitelja i korisnika. Istodobno se priprema i zahvat uređenja i opremanja prostora za dječji športski vrtić.

-U ovdašnjoj je javnosti ideja uređenja i opremanja športskoga vrtića dobro prihvaćena. Grad Zadar u dobroj vjeri prihvatio je ideju, dao je suglasnost da se za tu namjenu preuredi i opremi prostor od 370 metara četvornih, jedan dio poslovnih prostora u kompleksu zatvorenog bazena, te je u daljem postupku obavljena i verifikacija. Naravno da će polaznici toga športskoga vrtića veliki dio svog programa održavati na postojećoj športskoj i rekreacijskoj infrastrukturi cijeloga kompleksa – ističe Karlović.

U Gradu Zadru ističu da će i taj vrtić, kao i ostali, imati sve što je potrebno, pa i obroke, ali će se od vrtića Radosti i Sunca, koji imaju po jednoga kineziologa, razlikovati po opsežnom športskom i rekreacijskom programu. Prema programu rada športski će vrtić imati 10-satno radno vrijeme, do 17 sati poput ostalih gradskih vrtića, ali poslije toga prostor će biti igraonica.

-I taj sadržaj bit će organiziran. Opća je intencija ŠC-a Višnjik da dio roditelja, dok se rekreira u dvorani, na bazenu ili na nekom otvorenom prostoru, svoje dijete ili djecu povjeri osobama koje će voditi igraonicu. Na ideju o igraonici potaknuti smo veoma uspješnom realizacijom ideje o proslavi dječjih rođendana na bazenu. Kad se taj sadržaj ustalio, dobili smo i po 70 obilježavanja rođendana mjesečno i od kad je uspostavljen, u kalendarskoj je godini na taj poseban način, djeci privlačan i zanimljiv, prošlo oko šest tisuća djece – zaključuje Denis Karlović.

Istodobno, radi se punom parom i na dovršenju parka za pse. Taj zahvat obavlja se u koordinaciji s Upravnim odjelom za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša Grada Zadra. Taj je UO ujedno i financirao zahvat u prostoru ŠC-a Višnjik koji će (prostor), kad bude dovršen, omogućiti brojnim kućnim ljubimcima dobre uvjete za njihove aktivnosti, a vlasnicima da ugodno provedu vrijeme u međusobnoj ćakuli.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno