Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HT PREMIJER LIGA Perinčić: Naučili smo lekciju nakon poraza u prvoj utakmici

18.12.2020. 09:44


Prosinački žrvanj u kojem su se našli košarkaši Zadra nastavlja se večeras 14. kolom HT Premijer lige u sklopu kojeg u Krešinu dvoranu stiže Gorica. Nakon tri gostujuće utakmice u pet dana igrači Veljka Mršića dobili su »nagradu« u obliku trodnevnog treniranja u svojoj dvorani kako bi se što bolje pripremili za novi, ovaj put dvostruki, program kojeg otvaraju s Goricom, a zatvaraju s abaligaškim ogledom u ponedjeljak, također na Višnjiku s Borcom iz Čačka.


Pozitivno ozračje
Sigurno je sav fokus usmjeren na večerašnji derbi domaćeg prvenstva jer se susreću i najbolje dvije momčadi koje su dosad upisale najmanje poraza, dva, i zato tko dobije ovu se može početi hvaliti da je istinski lider prvenstva. U svlačionici Zadra stoga ne nedostaje motiva za nastavak pozitivnog niza, a i priželjkuje se slatka osveta za šokantan poraz doživljen u 3. kolu u Velikoj Gorici. Tada se izgubilo ubačajem njihovog bivšeg igrača Karla Uljarevića u doslovno zadnjoj sekundi i zato dolazak Josipa Sesara i njegove Gorice Zadranima predstavlja crvenu krpu pred očima, a optimizam se gradi na temelju skalpova koje su uzeli Ciboni i FMP-u. Te pobjede vidno su podigle raspoloženje kao i samopouzdanje među igračima, a to jedno vrlo pozitivno ozračje primijetilo se na zadnjim treninzima što je apostrofirao u najavi utakmice i Mršićev pomoćnik, Ivan Perinčić.
– Puno je lakše nakon ove dvije pobjede u tri zadnje utakmice, atmosfera je potpuno drukčija. Drago mi je zbog dečkiju jer stvarno dobro treniraju svo ovo vrijeme. Zaslužili su ovakve dvije pobjede protiv abaligaša što nije mala stvar, a i k tome su ostvarene na gostovanjima – kazao je Perinčić koji je ujedno i najbolji poznavatelj večerašnjeg takmaca jer je do dolaska u KK Zadar bio pomoćnik Josipa Sesara, pa nitko bolje od njega ne bi mogao predvidjeti što to očekuje Zadar u derbiju.


Pravi pristup
– Čeka nas zanimljiva utakmica. Gorica igra jako dobro, daju puno koševa i među najboljim sastavima su u ligi. Prva utakmica je završila njihovom pobjedom u zadnjoj sekundi, no tada smo naučili našu lekciju, a pod tim mislim da smo trebali prelomiti utakmicu puno ranije. Sada znamo što moramo napraviti, prvenstveno odigrati na nivou kako smo odigrali sve tri zadnje utakmice jer i protiv Igokee nam je obrana bila jako dobra bez obzira što u napadu nismo imali svoj dan. Znači na tom tragu trebamo ostati i onda ne bi trebalo biti problema. S jednim pravim pristupom od početka, i ne dopustiti Gorici da uđe laganije u utakmicu pa se razigraju jer imaju dosta široku klupu, imaju dobru ekipu i puno dobrih šutera i ako se razigraju to može biti problem. Tako da smo napravili dobar skauting, dobru pripremu, umorni jesmo, ali i spremni za još jednu dobru utakmicu i želja nam je ostati i dalje u pozitivnom ritmu – izsecirao je Perinčić Goricu koja stiže na Višnjik nakon ispadanja iz Krešinog kupa. Porazio ih je Split na njihovom terenu pa su tako ostali na samo jednom natjecanju do kraja sezone i sigurno će Sesar sve karte baciti na HT Premijer ligu. No, ovog puta suočit će se sa Zadrom koji je potpuno drugačija momčad u odnosu na njihov prvi sraz. Mršić sada pod sobom ima puno kvalitetniji i širi roster, a slatke mu brige oko izbora igrača za sastav donosi povratak treninzima rekonvalescenata Duje Brale i Jure Planinića.




Justice: Fokus donosi dobar rezultat
Jedan od važnijih Mršićevih aduta u večerašnjem dvoboju bit će junak iz Železnika, Kodi Justice. Nakon početnog štucanja protiv Cibone i Igokee, Amerikanac je kao i ostatak svlačionice pronašao pravi ritam što je najbolja referenca pred dolazak Sesarove Gorice.
– Za nas je najvažnije fokusirano ući u utakmicu. Ako budemo fokusirani i igramo našu igru mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Nakon ovako dugog puta spoznali smo kakvi smo i što moramo napraviti da budemo bolji i da pobjeđujemo. Ako smo fokusirani i igramo s visokim intenzitetom mislim da će večeras proći sve u najboljem redu – kazao je Justice.