Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

8 mile na hrvatski način

Autor: Katarina Belić

18.01.2009. 23:00
8 mile na hrvatski način

Foto: Filip BRALA



Večer pod neobičnim nazivom Chilla’gerOOropez Freestyle Batlle Tour ovog petka u Skipper pubu okupila je brojne ljubitelje repa. Organizator večeri bio je zagrebački reper Ropez, a u organizaciji mu je pomogla i udruga za promicanje hip-hop kulture “Zdanje”, odnosno njezin predsjednik Enero.
– Iako već treću godinu zaredom organiziramo ovaj događaj, ovo je prvi put da smo u Zadru. Traživši nekoga za suradnju iz Dalmacije stupio sam u kontakt s Enerom s kojim smo sve uspjeli organizirati. S obzirom na činjenicu da je ovo naš prvi posjet Zadru, vrlo sa zadovoljan odazivom gledatelja.
 Chilla’ gerOOropez turneja se organizira po svim krajevima Hrvatske, a izbor za najboljeg repera ove godine će se održati u Osijeku za Slavoniju i Baranju, u Rijeci za Istru i Kvarner, u Zadru za Dalmaciju i u Zagrebu za području Zagreba i Zagrebačke županije u Zagrebu gdje nas očekuje i finale u ožujku.
Na turneji u Zadru sudjelovalo je osam natjecatelja od čega trojica repera iz Zadra: Pesti Beshteeya, Gaf i Lunatic. Usprkos podršci domaće publike prva dva mjesta su uspjela izboriti dvojica repera iz Šibenika: Sintag Mic i Typical. Uz osmero MC-je u toku večeri je nastupio i sam Ropez, a glazbu je puštao poznati DJ Marko Polo.
Pobjednici međusobnih duela odlaze direktno u polufinale gdje će se u konačnici birati nacionalni “kralj freestyla”. O najboljima odlučuje publika svojim pljeskom.
– Želim svake godine organizirati ovakvo natjecanje kako bismo popularizirali hip hop kulturu i pomogli mladim izvođačima. Mnogi od njih se na ovakvom natjecanju prvi put u životu nađu pred većom publikom. Svake godine raste broj zainteresiranih, kao i sama vrijednost hip hop kulture među mladima, rekao nam je Ropez.