Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U ožujku Constructa 2009.

Autor:

18.01.2009. 23:00
U ožujku Constructa 2009.

Foto: Adam VIDAS



Od 19. do 22. ožujka u Sportskoj dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku trebao bi se održati drugi po redu međunarodni sajam gradnje i stanovanja – CONSTRUCTA 2009. Zadar.
 – Prvi sajam održan je lani u studenom, a od ove će se godine uvijek održavati u proljeće, rekla nam je Romana Pleša, direktorica sajma, te se nada da će se ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Prošle je godine, naime, na sajmu izlagalo 64 izlagača koji su ukupno predstavljali preko 200 zastupništava iz Europe i svijeta, a sajam je posjetilo oko 7.000 ljudi. Ipak, dodala je da se ove godine nada još boljem odazivu izlagača, a pogotovo onih iz Zadra. Naime, kako sama kaže, prošle godine nije bio velik odaziv tvrtki iz Zadra, ali nada se da će se ove godine to promijeniti.
Pleša nam je rekla da na sajmu izlažu tvrtke koje su bilo kako povezane sa stanovanjem i gradnjom. Tako, primjerice, svoje proizvode na sajmu mogu izlagati proizvođači ili prodavači građevinskog materijala, građevinske mehanizacije, montažnih kuća i ostalih objekata, oni koji se bave unutarnjim uređenjem, konstrukcijom bazena, zatim hortikulturom, prodajom profesionalnih alata, elektroinstalacija i električnih uređaja, vodoinstalacija i pripadajuće opreme, namještaja, kućanskih aparata, ukrasa za vrtove i kuće, klimatizacije, raznih zanata, novih tehnologija vezanih uz graditeljstvo i stanovanje te ostalo vezano uz gradnju i stanovanje.
 – Zadar slovi za jedno od najvećih gradilišta u RH, izuzetno je dobro prometno povezan, a zbog povoljne mediteranske klime moguće je vršiti građevinske radove tijekom cijele godine. Sve su to razlozi zbog kojih zainteresirane tvrtke moraju biti prisutne na jedinstvenom mjestu okupljanja izlagača iz struke i zainteresiranih poslovnih ili privatnih osoba koje će posjetiti ovaj sajam, rekla je jučer Pleša. Dodala je da sajam nije samo izložbeni nego i edukativan, odnosno građani i izlagači na njemu se mogu upoznati s novostima iz svijeta gradnje. Također, na sajmu će mnogi zainteresirani moći sklopiti poslove.
 


 PROGRAM IZLAGANJA


1. USLUGE (financiranje, nekretnine, arhitekti, projektiranje, transport i skladištenje)
2. RADOVI (niskogradnja, visokogradnja, pripremni radovi, zemljani radovi i sl.)
3. STROJEVI, ALATI, OPREMA
4. MATERIJALI (građevinski materijal, konstrukcije, instalacije, izolacija, građ. kemija, boje, fasade i sl.)
5. OPREMANJE I UREĐENJE (objekata, interijera, eksterijera, prozori i vrata, hlađenje/grijanje, zaštita objekata, montažni objekti)
6. EKOLOGIJA I NOVE TEHNOLOGIJE TE EDUKACIJA (solarna i vjetroenergija, inteligentne kuće, energy-efficient building i sl., software, literatura).