Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Više nemamo prava na kiks

Autor:

18.01.2009. 23:00
Više nemamo prava na kiks


Moramo zaboraviti što prije ova dva bolna poraza, i protiv Dubrave i Trogira ponovno istaknuti kandidaturu za Ligu za prvaka. Ove dvije utakmice bit će prijelomnica prvenstva za nas – kaže Dević


Dva poraza zaredom je nešto što još nisu osjetili ove sezone na svojoj koži košarkaši Borik-Puntamike. Još kad se izgubi utakmica u kojoj odigraš najboljih deset minuta cijele sezone i vodiš 20 razlike onda je defetizam prvo na što čovjek pomisli. No, dvije domaće utakmice koje su na rasporedu pred Puntamičanima daju novi tračak nade da će se raspoloženje u redovima Borik-Puntamike popraviti. Popraviti raspoloženje samo se može pobjedama, a upravo pobjeda još nije upisana tamo od Alkara dalekog 6. prosinca. Što se dogodilo u Dubrovniku gdje je propuštena izvrsna prilika za pobjedu nad direktnim konkurentom za ulazak u Ligu za prvaka pokušao je objasniti Ante Dević, koji je na dubrovačkom parketu proveo čak 35. minuta i za to vrijeme uspio postići 13 poena.
 – Odigrali smo najbolju četvrtinu ove sezone i u obrani i u napadu. Relativno lako smo došli do tih 20 razlike. Ali, već drugu Dubrovčani otvaraju s dvije trice i podigli su agresivnost tako da su do poluvremena uspjeli s minus 12 ostati u utakmici. Mislim da smo uspjeli održati tih 20 razlike do odmora da bi sigurno pobijedili – započeo je Dević.
Kako objasniti taj veliki pad u igri. Slično je bilo i u Trogiru kad ste ipak na kraju iščupali pobjedu, iako je domaćin preokrenuo vašu veliku prednost iz prvog poluvremena.
– Imamo te oscilacije koje su pomalo neobjašnjive, ali mislim da nije bila toliko naša igra loša u nastavku susreta. Mi smo brzo napravili 20 koševa prednosti, a oni su malo-pomalo nagrizali 25 minuta tu prednost da bi pet minuta prije kraja okrenuli rezultat. Opet na kraju imali smo šut za produžetak koji nažalost nije ušao – proanalizirao je Dević poraz svoje momčadi.
 Nedostajali su koševi igrača s klupe, a opet s druge strane veseli povratak Grgurovića i odlična partija Đuguma.
– Teško je sad reći da je klupa ili prva petorka dala više ili manje. Činjenica je kad pobijedimo da je zaslužna cijela momčad, a kad izgubimo isto tako. Pozitivno je to što se povratkom Grgurovića naša snaga podiže, jer je on bitan igrač za nas. Obrambeno i napadački će nam dati jednu dimenziju više, dok je Đugum ugodno iznenadio svojom odličnom igrom. On je to već najavio protiv Cedevite s pojedinim partiturama u utakmici, ali nije bio dovoljno na parketu. Sad kad je dobio priliku više odigrati, pokazao je svoju kvalitetu – kaže Dević.
Slijede vam dva domaća ogleda s Dubravom i Trogirom. Gužva je na ljestvici, a upravo ta dva kluba su i najveći konkurenti za borbu za ostala tri mjesta za elitni rang.
– Da, i ovo kolo je potvrdilo ono što se događa tijekom cijele sezone. Domaćini nižu pobjede dok se na prste jedne ruke mogu nabrojiti sve gostujuće pobjede. Moramo zaboraviti što prije ova dva bolna poraza, i protiv Dubrave i Trogira ponovno istaknuti kandidaturu za Ligu za prvaka. Ove dvije utakmice bit će prijelomnica prvenstva za nas. No, za razliku od situacije prije mjesec dana nemamo više prava na kiks. Možda je to i bolje, jer smo uvijek bolje odreagirali kad bi morali dobiti. Kad bi nam bar do kraja Cedevita i Šibenik pomogli pobjeđujući sve do kraja, onda bi nam bilo puno lakše. Ali, ipak još držimo sve u svojim rukama – zaključio je Dević.