Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bezbolan poraz samo ako se iduća dobije

Autor: Viktor Bogut

18.01.2010. 23:00
Bezbolan poraz samo ako se iduća dobije

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ako Zaprešić slavi i u Zadru, morat ćemo priznati da Zadar više neće biti glavni kandidat za titulu


Loše su kuglači Zadra otvorili drugi dio sezone. Poraz u Splitu zakomplicirao je dodatno stvari na vrhu. I sad to izgleda ovako. Zadar ima 20 bodova. Ostvario je 12 pobjeda i dva poraza. Samo dva boda manje i poraz više ima Zaprešić koji je skupio 18 bodova. Novska prijeti iz sjene i to s istom brojem bodova kao i Zaprešić. Pobjedom protiv prvaka opasno se približio splitski Poštar. Oni imaju 17 bodova. Bit će zanimljivo i zapetljano.
Početak raspleta će se dogoditi već u subotu kada u Zadar stiže Zaprešić. Igrači iz predgrađa metropole slavili su 5:3 u prvom međusobnom dvoboju. U slučaju da Zadrani slave s većom razlikom i ponovo odu na dvije pobjede viška, Zaprešić će vjerojatno relativno rano ispasti iz bitke za titulu prvaka. Ako vrlo jaka momčad Zaprešića slavi i u Zadru, morat ćemo priznati da Zadar više neće biti glavni kandidat za titulu. To će onda biti veliki kiks, pogotovo ako se u konačnici ne uzme titula. Breme postoji.
KK Zadar dobiva mnogo novaca od grada, kupuju manje-više svih koje žele kupiti na hrvatskom tržištu i zato se ova utakmica jednostavno mora dobiti. Imperativ koji pritišće s druge strane je prvi dvoboj četvrtfinala Europske lige. Supervažna utakmica koja Zadranima vrijedi više od zlata, jer već dugo nisu došli do polufinala na međunarodnoj sceni. I pobjeda protiv Zaprešića digla bi moral zadarskim kuglačima. Ipak, za igrače trenera Šime Mijolovića straha ne bi trebalo biti, jer se radi o timu koji zna pobjeđivati kada je to potrebno, a kod kuće su u dosadašnjem dijelu sezone još neporaženi.
Godina je za kuglače krenula loše. Od tri krucijalne utakmice zaredom, jednu su izgubili. Za pet dana na rasporedu je druga. Još važnija. A tu se mora dobiti.