Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bujan: Veseli me želja koju su igrači pokazali

Autor: Andrija Dešpoja

18.01.2010. 23:00
Bujan: Veseli me želja koju su igrači pokazali

Foto: Zvonko KUCELIN



Premijerna utakmica Tihomira Bujana na klupi Zadra uspješno je apsolvirana. Na igri domaćih košarkaša (što se tiče utakmica u Krešinom domu) nije se previše osjetila mučna epizoda od utakmice sa Cedevitom nakon koje je “pedalu” dobio slovenski stručnjak Zmago Sagadin, već su pod palicom Bujana uspješno prošli još jedan domaći ispit u Nlb ligi.
Za Bujana ovaj dvoboj sa Širokim imao je još poneku dimenziju osim činjenice da je prvi put glavni na klupi Zadra. Debi je upravo imao protiv jedinog kluba kojeg je trenirao na ovako visokoj razini, Širokim, a suparnik i kolega na drugoj strani mu je bio Danijel Jusup, njegov mentor i najzaslužniji za njegov uzlet trenerske karijere. Ovog puta obojici im je pripala uloga dati završnu riječ nakon utakmice. Vrlo opsežan u svojoj recenziji bio je Jusup koji je izrazio veliko nezadovoljstvo onim što je njegova momčad prezentirala.
– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Protiv ovako agresivne obrane ne samo u ovoj utakmici nego inače, moja momčad ima velikih problema. To se dobro vidjelo i u ovoj utakmici. Nismo bili u stanju izorganizirati nijedan suvisli napad i to je veliki problem koji nije jednostavan za riješiti. U napadu smo bili jako loši, jer je Zadar dominantna i kvalitetnija momčad, a i u obrani smo, s kojom sam također vrlo nezadovoljan, dopuštali da nam uzmu previše lopti pod našim obručom i tu su nas u ponavljanju napada vrhunski kažnjavali – kazao je Jusup općenito o situaciji na terenu, a onda istaknuo jedan detalj kojim je pokušao doskočiti kolegi Bujanu i tako eventualno zakomplicirati samu utakmicu.
– Od početka smo bili prisiljeni se kockati tj. puštali smo Perića na šutu kako se ne bi drugi igrači razigrali. On je istina promašio nekoliko šuteva i uspjeli smo napraviti neku nervozu kod zadra, ali nismo uspjeli to materijalizirati već su nam Zadrani napadačkim skokom ubacili dosta poena. Plan je bio da se pokuša stvoriti naše vodstvo od početka što bi sigurno zakompliciralo tijek utakmice, ali to ni ne znači da bi pobijedili. No, ne iskoristiti situacije kojih je malo u ovakvoj utakmici ne nosi ništa dobro i upali smo u probleme – zaključio je Jusup te prepustio kolegi Bujanu da prokomentira svoju prvu, a možda i posljednju utakmici na klupi Zadra.
– Čestitke mojim igračima na odlično odrađenom poslu. Krenuli smo od početka vrlo angažirano i agresivno kako smo se i dogovorili i išli smo na to da visokim pritiskom prebacimo igru s unutarnjih pozicija na vanjsku. Smatrali smo da im je snažnija igra pod košem nego vani gdje su ostali samo na jednom organizatoru igre, Masonu. Imali smo ogromnih 18 ukradenih lopti što davno nismo imali i to je pokazatelj koliko su igrači željeli ovu pobjedu. Posebno me veseli ova velika želja momaka da se dokažu igrom na parketu, jer sve ovo što se događalo prethodnih dana nije nikako bilo od koristi za igrače. To se odrazilo i na same treninge te je bilo vrlo teško pripremati ovu utakmicu koja na kraju nikome osim nas nije ni bila u prvom planu. No, momci su motivirano ušli u utakmicu i uspjeli se revanširati Širokom za poraz u Hercegovini  – izjavio je Bujan koji je odradio vrhunsku premijeru na klupi, a jedino što mu je malo zacrnilo debi bila je rakcija publike na vađenje iz igre Micaha Downsa u nekoliko navrata tijekom utakmice, pa se postavilo pitanje je li on igrač koji ima najmanje kredita u momčadi.
– Ne radi se uopće o tome da neki igrač ima više ili manje kredita u momčadi, nego je pravo pitanje što je on to napravio u samoj utakmici, pa je onda zaslužio odlazak na klupu. Morao sam tako postupiti, jer je vrlo nervozno ušao na parket, svađao se sa sucima iako je bilo nekoliko nepravednih odluka sudaca na njemu ipak se nije pridržavao onog što smo se dogovorili prije i vidio sam da nije bio pravi te je to razlog njegovom izlaženju iz igre. To je što se tiče ove utakmice, za slične situacije za vrijeme dok je bio Sagadin trener ne mogu komentirati – odgovorio je vrlo susretljivi Bujan koji je svoju veliku toleranciju prikazao u slučaju njegovog ostanka na klupi Zadra što je i za njega još uvijek nerazriješena enigma.
– Ne znam ništa u vezi tog pitanja. Nitko me nije još kontaktirao i nadam se da će se to razriješiti što prije – kazao je za kraj Bujan.