Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dani hrane i pića Bukovice i Ravnih kotara

Autor: Boris Kupčak

18.01.2010. 23:00
Dani hrane i pića Bukovice i  Ravnih kotara

Foto: Zvonko KUCELIN



Manifestacijom mislimo promovirati ovo područje koje ima jako dugu tradiciju u proizvodnji ekohrane. Nalazimo se u blizini turističkih središta i ovim potezom planiramo napraviti svojevrsni iskorak u prezentaciji Benkovca, kaže Čvrljak


Krajem lipnja u organizaciji Turističke  zajednice grada Benkovca  održat će se manifestacija  “Dani hrane i pića Bukovice i  Ravnih kotara”. Projekt manifestacije trenutačno je u  izradi, tako da još nije poznat  broj sudionika, a za sad se zna  kako će na radionicama u  sklopu manifestacije sudjelovati brojni stručnjaci i enolozi.  Posljednjih godina svjedoci  smo sve boljim vinima u Zadarskoj županiji, a prošle godine su vinari s benkovačkog  područja ostvarili jako dobre  rezultate.
– Manifestacija “Dani hrane  i pića Bukovice i Ravnih kotara” održat će se krajem lipnja. Karakter manifestacije je  edukativno-prodajno-izložbeni, a uz sudionike na radionicama će biti brojni stručnjaci, gastronomi i enolozi, kaže  Vanja Čvrljak, direktor Turističke zajednice Benkovac.
Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je promocija Benkovca.
– Manifestacijom mislimo  promovirati ovo područje koje ima jako dugu tradiciju u  proizvodnji ekohrane. Nalazimo se u blizini turističkih  središta i ovim potezom planiramo napraviti svojevrsni iskorak u prezentaciji Benkovca i naše turitičke ponude,  kaže Čvrljak.